Hirdetés

400-zal, motorral a hídon

Rendkívüli hídavató Törökországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kenan Sofuoglu motorversenyző 400 kilométer/órával tette próbára az egyik átadás előtt álló hidat Törökországban. A híd is jól vizsgázott.

Magunkban sem szép azt a kérdést feltenni, hogy vajon ki van-e mind a négy kereke annak, aki két keréken akar 400-zal repeszteni. Pedig…

Keveseknek adatik meg életükben, hogy 400 kilométer/órás tempóval száguldjanak a földfelszínnel érintkezve, ám aki ilyesmire vágyik, valószínűleg inkább négy keréken kéri, semmint kettőn. Kenan Sofuoglu négyszeres gyorsasági motoros világbajnok számára persze alapvető, hogy sebességgel kapcsolatos álmai is a motorozáshoz fűződnek. A versenyeken legfeljebb 300 kilométer/órás sebességet érnek el, így a 400-as tempó számára is egy tételként sorakozott bakancslistáján. Ennek érdekében a Kawasaki mérnökeivel bütyköltette meg kissé kétkerekűjét, a Ninja H2R végsebessége ugyanis gyárilag „csupán” 380 kilométer/óra.
A négy hónapos felkészülés eredményeként közel ideálisnak mondható időjárási viszonyok között, hajnal öt órakor került sor a nagy napra az átadásra váró Osman Gazi hídon, Törökországban. Sofuoglu motorjával 26 másodperc alatt gyorsult álló helyzetből 400 kilométer/órás sebességre, erről készült az alábbi videó:

Hirdetés

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?