45 milliót ajánlott a Ferrari Jenson Buttonnak

Ki marad a McLarennél?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hároméves szerződést és 45 millió dollárt ajánlott a Ferrari Jenson Buttonnak.

Jenson Buttonra vetette ki a hálóját a Ferrari Forma–1-es csapata, amely a hírek szerint már fel is vette a kapcsolatot a 2009-es világbajnokkal, akinek 2013-tól hároméves szerződést és 45 millió dollárt ajánlottak.
Nagyon sokat beszélnek a Ferrarinál Buttonról és le is ellenőrizték már, hogy elérhető-e.” – erősítette meg a hírt egy Ferrari-közeli forrás.
Az olasz csapat már egy ideje nincs megelégedve Felipe Massa teljesítményével, aki 2009-es balesete után sem tavaly, sem idén nem hozott olyan eredményeket, amiket a Ferrari elvárna tőle, és szeretnék, ha Alonsónak erős csapattársa lenne. Erre a feladatra leginkább Jenson Button lenne alkalmas, aki akár futamokat is nyerhet az olasz csapatnak.
Kérdés persze, hogy Buttonnak mennyire érdemes a Ferrarihoz szerződnie, hiszen egyelőre a McLaren jobb autót épít. Ráadásul jelenlegi csapattársa, Lewis Hamilton a Red Bull-lal tárgyal, ahol Sebastian Vettel jövendőbeli csapattársa lenne 2013-tól.
Ha pedig Hamilton elhagyja a McLarent, akkor a brit csapatnak legalább egy ütőképes versenyzőre lenne szüksége, így mindenáron meg kellene tartaniuk Jenson Buttont. De Button számára is jobb lehetőség lenne a McLaren elsőszámú versenyzőjének maradni, mint a Ferrarinál Alonso mellett a másodiknak.

Buttont jelenleg 2012 végéig köti szerződése a McLarenhez, ahol három évre 27 millió dollár fizetést kap. A Ferrari ennek majdnem a kétszeresét kínálta, ami azt jelenti, hogy még ha nem is az összeg nagysága alapján dönt majd a brit, a McLarennek mindenképpen versenyképes ajánlattal kell előrukkolnia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?