450 kilométer hatótávolságú is lehet a villanyhajtású Kia Soul

Bumerángot hord a hátán az új Kia e-Soul is

Tavaly már megmutatták a Kia egyik legérdekesebb típusának új generációját, így a Genfi Autószalonra csak a tisztán elektromos hajtású változat adatainak leleplezése maradt.

Európában EV helyett már e-Soul néven fut a villanyhajtású változat


Mindjárt kétféle verzióban is piacra dobja a Kia az e-Soult, ugyanis a nagyobb akkucsomag mellett egy kisebb példánnyal is megvásárolható az autó. Az alapváltozat 39,2 kWh-ás lítium-ion akkupakkjával 277 kilométer tehető meg a WLTP mérés szerint, ám rendelhető 64 kWh-ás akkumulátorral is. Ezzel már képes 452 kilométert megtenni az e-Soul.

Bumerángot formáznak a hátsó lámpák


Az alapváltozat akksijai egy 134 lóerős villanymotort táplálnak energiával, amely 395 Nm forgatónyomaték leadására képes. Ez egyben azt is jelenti, hogy 23 százalékkal erősebb, mint a leköszönő Soul EV. A nagyobb akksi erősebb, 201 lóerős villanymotorhoz kapcsolódik, amelynek szintén 395 Nm a maximális forgatónyomatéka és ezzel a hajtáslánccal már 7,6 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/h sebességre gyorsulni. 100 kilowattos gyorstöltővel ráadásul 42 perc alatt feltölthetők 80 százalékosra az akkumulátorok.
Hirdetés

Kétféle akkucsomag választható, kétféle hatótávval


Európában március végén már a márkakereskedésekben várják majd az ügyfeleket villanyhajtású Soulok, amelyek megkapják a márkánál szokásos 7 év vagy 150 000 kilométer garanciát.

7 év garanciát vállal az e-Soulra is a Kia


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?