450 tonnát kötöttek a Ford elektromos pickupja mögé

Impresszív bemutatót tartott a Ford, nem kérdés, hogy kemény munkagép lesz-e a villany F-150

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több fontos ponton kell helyt állnia egy elektromos haszonjárműnek, mint egy személyautónak. A Ford most megmutatta, mire lesz képes az F-150 elektromos változata.


Hatótávpara? Lényeges pont egy elektromos autó tekintetében, ám egy személyautónál mások az elvárások, mint egy haszonjárműnél, utóbbinál jóval több is. Nem elég, hogy megfelelő hatótávval kell bírnia, de az akkumulátor adta plusz súly ellenére sem lehet kicsi a teherbírása, valamint fontos a vontatási képesség is. A Ford most megmutatta, mivel készülnek az első, teljesen elektromos pikcupjukkal kapcsolatban. Villanyautójuk a márka legnépszerűbb modelljéből, az F-150-ből épól, melynek prototípusát most alaposan megnyúzták, és ezt dokumentálták is.
Hirdetés

Az elektromos F-150 prototípus mögé 10 autószállító vagont kötöttek, melyet megpakoltak 42 darab új F-150-nel, éppen ennyi éve létezik a modell és ennyi ideje Amerika kedvenc pickupja. A vagonok teljes súlya ezzel 453,5 tonna lett, amiről azt gondolnánk, hogy csak egy mozdony képes elhúzni, pedig nem. Az alacsony gördülési ellenállású tengelyeinek köszönhetően a megmozdításuk a lényeges pont, amit az elektromos F-150-nek sikerült és pár méteren keresztül vontatta is. A Ford ezzel egy kicsit bebizonyította, hogy nem csak az emissziómentes jármű megalkotására figyel, de közben meg akarja tartani a modell eredeti értékeit is. Az elektromos F-150 pickupot hamarosan piacra is dobják, melyet a hibrid változat fog követni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.07.23. at 22:21
    Permalink

    Ha a hírek igazak, akkor a Rivian hajtáslánca dolgozik a lemezek alatt, de sebaj, a lényeg, hogy várjuk a cikk alanyát és az újonc márka piacra lépését is…

Vélemény, hozzászólás?