47 millió forintnyi kárt okoztak a Vas és Zala megyei szervizek

Illegális szoftverekkel dolgoztak zalai és Vas megyei autószerelők

Nem az autótulajdonosoknak, hanem az illegálisan használt szoftverek és eszközök jogtulajdonosainak okoztak kárt azok a Vas és Zala megyei autószervizek, akiket a NAV próbavásárlásos ellenőrzése fülelt le.

Több zalai és Vas megyei autószervizben is illegális szoftvereket és hamis diagnosztikai eszközöket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - adta hírül a NAV.
Hirdetés
A közlemény szerint a Zala és Vas megyei szerelőműhelyek vizsgálata próbavásárlással indult, majd a pénzügyőrök és a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársai a számítógépeket is megvizsgálták. A NAV munkatársai nyolc számítógépen több mint hetven illegális szoftvert, továbbá hamis diagnosztikai eszközöket találtak, amelyeket le is foglaltak.
Hirdetés
A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértésének alapos gyanúja miatt tettek feljelentést. A feltárt jogsértések a becslés alapján több mint 47 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?