483 lóerő egy Arteonban elég lesz?

Pályaautót építettek egy Volkswagen Arteonból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Látványos külsővel és értékes belsővel ruházták fel ezt a Volkswagen Arteont. Ami elsőre nem látszik, az a közel 500 lóerő, amit kihoztak belőle.


Az ausztrál Volkswagen minden évben készül valami érdekességgel, tavaly például egy V6-os Amarokot készítettek fel pályaversenyzésre és idén is ezt a vonalat folytatták. Az irány viszont kicsit hatékonyabbnak tűnik, ugyanis egy viszonylag alkalmas alapot fogtak egy Arteon formájában. Az ART3on névre keresztelt vasat nem csak az különbözteti meg a többitől, hogy egy KADE művésznevű festő készítette a grafikáját, hanem a lemezek alatt dolgozó valódi sport technika is. A géptető alatt a kétliteres turbós benzinmotor dolgozik, ám ezt annyira átdolgozták, hogy a gyári 280 helyett 483 lóerőt teljesít 600 Nm nyomaték társaságában.
Hirdetés

Mivel valódi pályagépről van szó, kipucolták az utastér nagy részét és egy hitelesített bukócsővel pótolták. A futóművet a Bilstein fejlesztette és hangolta az Arteon alá, a fékek az APR-től érkeztek, az új szívórendszer és turbófeltöltő pedig a RacingLine-tól. Növelték a töltőlevegő hűtőjét, a kenőrendszert, kétállású rajtelektronikát kapott a kipufogórendszert pedig a Miltek Sports készítette alá. A Volskwagen tervei és igényei között az szerepelt, hogy négy másodpercen belül gyorsuljon 100 km/h-ra, ezt sikerült is elérni. 4Motion összkerékhajtásával, hétfokozatú DSG váltójával és Pirelli P-Zero Trofeo semi-slick abroncsaival 3,9 másodperc alatt gyorsult fel 100-ra a Luddenham versenypálya emelkedő célegyenesében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?