488 GTB lett a Ferrari 458 Italia utódja

Hivatalos információk és képek a vadonatúj Ferrari 488 GTB-ről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ferrari jelentősen átalakította a 458 Italiát és egy tejesen új autót mutat be a Genfi Autószalonon. A modell a 488 GTB nevet kapta.


A Genfi Autószalonon bemutatkozó vörös fenevad 3,9 literes turbós, V8-as motort kapott, mellyel 670 lóerőt és 760 Nm nyomatékot teljesít. A motorhoz egy hétsebességes, duplakuplungos váltó tartozik, amely változó nyomatékelosztásra is képes. Ennek köszönhetően a brutális nyomatékot mindig finoman adagolhatja a sofőr. A 488 GTB ezzel minden eddiginél érzékenyebb modell lesz. A mérnökök szerint a versenyautók szintjén fog mozogni a gázreakció. Az említett hajtáslánccal a 0-100 km/h gyorsulást 3 másodperc alatt, míg a 0-200 km/órát 8,3 másodperc alatt teljesíti a Ferrari. Végsebessége 330 km/h.
Hirdetés

Az új aerodinamikai csomagnak köszönhetően az előző modellhez képest 50 százalékkal nőtt a leszorítóerő és kisebb lett a légellenállás. Az autó speciálisan kifejlesztett elemeket kapott: dupla első spoiler, oldalsó légbeömlők, hátsó aktív aerodinamikai elemek és egy speciális alváz, amely alatt áramló levegő még jobban oda szívja az autót az úthoz. Hátul LED-es lámpákat, diffúzort és dupla kipufogót kapott a 488 GTB.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?