5 millió forint alatt a Mondeo méretű hibrid Kia Optima

Amerikában már kapható a Kia Optima Hybrid

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nálunk még meg sem jelent a Kia új nagyautója, ám az Optimát az Egyesült Államokban már hibrid hajtáslánccal is kínálják.


Az egyedülálló módon hosszú élettartamúnak ígért lítium-polimer akkumulátoros Kia Optima Hybrid az Egyesült Államokban már most kapható. A tengerentúli, 26 500 dolláros alapár a jelenlegi, kedvezőnek mondható, 183 forintos dollár-árfolyammal nem egész 5 millió forintos, igencsak kedvező vételárat jelent. Az Optima ezzel egyáltalán nem drága, de nem is kategóriája legolcsóbbja, hiszen a vele műszakilag rokon, azonos hajtásláncú Hyundai Sonata is 705 dollárral olcsóbb nála. Mindezt persze nem titkolják a Kia képviselői sem, inkább büszkén hangoztatják, hogy a prémiumosabbnak pozicionált Optima Hybrid alapáron kap tolatókamerát, hátsó légterelőt és automatikus (egy érintésre végigfutó) elektromos első ablakemelőket, valamint hűthető kesztyűtartót.
Noha a Magentis utódja az Egyesült Államokban már idén hibridként is rendelhető, a hazai piacra ez évben csak hagyományos hajtásláncú verziói futnak be. Az európai Optimákba a Hyundai i40-ből ismert motorok, azaz az 1,6-os, 135 lóerős és a 2,0 literes, 177 lóerős közvetlen befecskendezésű benzinesek, illetve az 1,7 literes, 115-136 lóerős turbódízelek kerülnek majd, alapáron 6 fokozatú manuális, felárért az erősebb motoroknál 6 sebességes automata váltóval. A legtakarékosabb verzió az alapdízel lesz, várhatóan 4,3 l/100 km vegyes fogyasztással, a 2,4 literes, 163 lóerős benzineséhez 41 lóerős villanymotort társító Hybrid pedig 209 lóerős rendszerteljesítményével jelenti majd a paletta csúcsát, de 6,5 l/100 km-es városi és 5,9 l/100 km-es vegyes fogyasztásával a legtakarékosabb benzinesnek is ígérkezik. Nálunk ez utóbbi verziói jövőre várható - ára akár a tengerentúli másfélszerese is lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?