5 vadonatúj hazai Suzukit mutatunk

X-Tomi elkészítette az új Suzuki Vitara speciális kiviteleit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nemrégiben frissült hazánk kedvenc autója, az esztergomi gyártású Suzuki Vitara. X-Tomi belőle és az SX4 S-Crossból is kabriót faragott, de készült Vitara Sport, pickup és bázismodell is.


Gyakorlatilag megjelenése óta vezeti a hazai eladási listát az esztergomi gyártású Suzuki Vitara, ami nemrégiben esett át a gyári modellfrissítésen, de hazánk virtuáltunere, Samók Tamás, alias X-Tomi a ráncfelvarrásnál komolyabb módosításokkal elkészítette a Vitara nyújtott tengelytávú pick-up változatát, valamint a friss Vitara Sport kivitelét is, amihez a Swift Sporton látott dizájnfogásokat vetette be. X-Tomi specialitása, a fényezetlen lökhárítós és külső tükrös, dísztárcsa nélküli acélfelnis báziskivitel is megszületett persze az új Vitarából, ami kapcsán egyetlen poént felejtett el, igazán adhatta volna neki az ős esztergomi Swift hátsó ablaktörlő nélküli alapverziójánál elsütött GA modelljelzést.
Hirdetés

Megszületett továbbá a Suzuki Vitara kabrió változata is - nyilván a Range Rover Evoque kabrió mintájára, ami kapcsán el kell mondani, hogy bár elsőre kreténségnek és fölösleges mutatványnak tűnt a kabrió SUV, a piaci kereslet végül a vászontetős létjogosultságát igazolta, s az alapjait adó háromajtóst nyugdíjazta. S ha már itt a Vitara kabrió, X-Tomi elkészítette a szintén esztergomi gyártású, s a Vitara után hazánkban második legnépszerűbb Suzukinak számító, szintén igen szép mennyiségben fogyó SX4 S-Cross kabrióját is.
Hogy X-Tomi - természetesen csak monitoron, azaz virtuálisan - elkészített Suzukijaiból lesz-e valaha szériamodell, az több mint kérdéses. Az viszont biztos, hogy az új friss Vitara már itt van, a kereskedéseknél már látható, az új 1.0 Boosterjet motorral 4 880 000 forint a listaára, de már most tudható, hogy igen jelentős, 790 ezer forintos ármérsékléssel 4 090 000 forint az újdonság - egyéni alku nélküli - alapára. Az első próbára alig több mint 3 hét múlva keríthetünk sort, természetesen amint tudunk, beszámolunk róla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.09.04. at 09:28
    Permalink

    Én s most sokad magam nevében írok, azt várjuk, mikor lesz vége ennek a fullasztó, penetráns ízlésdiktatúrának s mikor hoznak ki egy 4 ajtós limuzint?? A Swift sedanok, Liana 4 ajtósok nagyon jók voltak. nagy csomagtartó, főleg a Liana- nál, autós forma, stílusos megjelenés.

Vélemény, hozzászólás?