50 helyett 106-tal ment, 420 ezerre büntették

Solberg már megint kihúzta a gyufát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Petter Solberget 1400 euróra büntették és felfüggesztett eltiltást is kapott, miután a Monte-Carlo rali szombat esti szakaszait követően gyorshajtáson érték.

Egy boldog Petter Solberget láttunk ünnepelni a WRC-szezonnyitó Monte-Carlo rali céljában. Boldog volt, mert becsülettel tette a dolgát, s harmadik lett a folyamatosan változó út- és időjárási viszonyok miatt az egyik legnehezebbnek számító viadalon, s mert az elmúlt évek privát citroenezése után mindezt gyári Ford-pilótaként, kvázi hátradőlve, nem a szponzorpénzek hajkurászásával, hanem jóízű autóversenyzéssel érte el. Felugrott a Fiesta tetejére, fülig ért a szája, s Mr. Hollywood becenevéhez illőn ünnepel(tet)te magát.
Azaz nem nagyon rázta meg, hogy előző este, szombaton közúti gyorshajtáson érték: biztosan vacsorázni sietett, nehezére esett 50-nel szüttyögni egy hercegségi polgár mögött, s tán a 300 lóerős versenyautóval nem annyira erőlködve kielőzte azt - záróvonalon át, 106 km/h-s sebességgel duhajkodva. Pechére a rend éber őrei megörökítették a kihágást, ami Solbergnek 1400 eurójába (300-as szorzóval 420 ezer forintjába) fájt. Plusz felfüggesztett eltiltással, kizárással a soros, Svéd ralit illetően - amennyiben a következő hat versenyhétvége alatt újabb, 50 százalékot meghaladó sebességtúllépésen kapják, törlik svédországi eredményét.
80. Monte-Carlo rali, végeredmény, élmezőny
 1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) 4:32:39.9 ó
 2. Sordo, Del Barrio (spanyol, Mini John Cooper Works WRC) + 2:45.5 p
 3. P. Solberg, Patterson (norvég, brit, Ford Fiesta RS WRC) + 3:14.2 p
 4. Hirvonen, Lehtinen (finn, Citroën DS3 WRC) + 4:06.8 p
 5. Novikov, Giraudet (orosz, francia, Ford Fiesta RS WRC) + 6:03.4 p
 6. Delecour, Savignoni (francia, Ford Fiesta RS WRC) + 7:47.9 p


Az egyéni vb állása, élmezőny
 1. Loeb, Elena 28 pont
 2. Sordo, Del Barrio 18 pont
 3. P. Solberg, Patterson 15 pont
 4. Hirvonen, Lehtinen 14 pont
 5. Novikov, Giraudet 11 pont
 6. Delecour, Savignoni 8 pont


A konstruktőri vb állása, élmezőny
 1. Citroën 37 pont
 2. Mini 26 pont
 3. M-Sport Ford 16 pont
 4. Ford 15 pont

Hirdetés
A Loeb-érát megelőző utolsó (2003-ban Subaruval) világbajnok, norvég Solberg tavaly épp a skandinávoknál vezetett túl gyorsan, akkor bevonták a jogosítványát, és a verseny utolsó szakaszán navigátorárának, a brit Chris Pattersonnak kellett a bal egybe pattannia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 05:03
  Permalink

  szerintem patkányság keverni a kettőt a közút az közút a versenypálya meg versenypálya nem ha gyorshajtott fizessen de annak mi köze a versenyhez?

Vélemény, hozzászólás?