50 millióért kelt el Paul Walker filmszereplő Toyota Suprája

185 ezer dollárért adták el Paul Walker legendás, filmszereplő Toyota Supráját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Paul Walker, azaz Brian O'Conner az eredeti Halálos iramban filmben szereplő autóját 185 ezer dollárért, azaz 50 millió forintért adták el.


Szegény Paul Walker már jó másfél éve elhunyt, közben kijött és újra kasszasiker lett a Fast & Furious 8 is. A film kapcsán a rajongók és az ellendrukkerek még ma is ölre mennek. Lehet szeretni, lehet jó és rossz példaként is tekinteni rá, és ki is lehet nevetni a kicsit sem reális autós jelenetek miatt. Amit viszont az évek alatt sorozattá fejlődött filmek kapcsán el kell ismerni, hogy gyerekek ezreit ismertették meg az autós kultúra bizonyos szeleteivel, mint a gyorsulási versenyek, vagy a drift világa.
Hirdetés


Nemrég gazdát cserélt az eredeti Halálos iramban, azaz a The Fast and the Furious filmben Walker karaktere által használt narancs Toyota Supra. Az utolsó generációs, 1992 és 2002 között készült Supra konkrét példánya valamivel 50 millió forint feletti összeget ért meg. Volt autós újság, ahol egész egyszerűen lehülyézték a vevőt, aki erre az ócskavasra költötte egy Audi R8 vagy egy McLaren 540C árát, de ez a felfogás szerintem nagyon nem helyes. Egy filmszereplő autó bármennyit megérhet a rajongóknak, ezért nem volt annyira rossz bolt a Supra. Igaz, hogy csak a gyári 220 lóerőt tudja, igaz, hogy kamu a beszerelt nitró, de az anno az átalakítást végző kaliforniai The Shark Shop munkája a filmszereplő autók között is emlékezetes darab.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?