500 forint fölé menne a héten az üzemanyagár a korlát nélkül

Ha nem lenne árplafon, már e héttől 500 forint felett tankolnánk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Felfelé ívelnek az olajárak, ez a hazai nagykereskedelmi árakat is érinti, a végfogyasztókat azonban egyelőre védi a hatósági árplafon.

Múlt heti hír, hogy az idei évben akár 700 forintos üzemanyagárakkal is szembesülhetünk (lásd itt), ugyanis az olaj ára ismét felfelé ível. Egyelőre azonban - február 15-ig biztosan - védi az autósokat a hatóságilag maximalizált ár, melynek köszönhetően hiába emelkedett már januárban is több alkalommal az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, a töltőállomásokon a normál benzin és gázolaj literára nem lehet több 480 forintnál. A Holtankoljak.hu értesülése szerint e hét szerdán is kap egy nem is szerény, 5 forintos pluszt a benzin nagykereskedelmi literára, míg a gázolajé 7 forintosat.
Hirdetés
Jelen helyzetben az áremelés csupán azt eredményezi, hogy már tényleg nemigen lesz olyan töltőállomás, ahol a hatósági ár alatt tankolhatnánk, ha viszont nem lenne az árplafon, akkor a benzin átlagára 502, a gázolajé 517 forint lenne. Már most, januárban, és hol van még az év vége!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?