500 gramm, ami számít: AC Schnitzer M Carbon Racer

A kétkerekű BMW-ket sem hagyja békén az AC Schnitzer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó szokásához híven az AC Schnitzer megint kikönnyített valamit, ami BMW, ezúttal az M divízió Carbon Racer bringája lett átalakításuk tárgya.


A német AC Schnitzer tényleg mindenre ráteszi a kezét, ami a bajorok propelleres (vagy bajoros?) logóját viseli, és már nem elégednek meg a motorral hajtott két- és négykerekű BMW-kkel, hanem a cég M divíziója által összelegózott M Carbon Racer bringáján is tuningoltak egy kicsit. Hatalmas varázslásra mondjuk nem volt lehetőségük, hiszen a Shimano Ultegra szettel szerelt kétkerekű már gyári, illetve M-kivitelben is csupán 7,4 kg-ot nyomott a mérlegen, érdekesebb lenne, hogy pontosan mennyiért sikerült 100 grammal megközelíteni a UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) által előírt legnagyobb tömeget.
Hirdetés
Az eredeti felniket Xentis karbonkerekekre cserélték, szénszálas nyerget, nyeregcsövet és stucnit is bevetettek, hogy 6,9 kg-ra csökkentsék a bringa súlyát. Feltehetően más alkatrészeket is cseréltek a kerékpáron, melynek egyediségét az AC Schnitzer által kialakított speciális festés és a helyes kis M-betű garantálják. Mondjuk utóbbi eltávolításával további fontos grammoktól lehetne megszabadítani a kétkerekűt, melyet nyilván drágábban fognak kínálni a 3500 dolláros M Carbon Racernél.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?