500 lóerővel jön az ABT Audi RS3-asa

100 lóerő löketet kapott az Audi RS3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem először nyúl az ABT az Audi csúcs kompaktjához, az RS3-hoz. Ezúttal egy újabb tuningcsomagot kapott, melynek eredménye kerek 500 lóerő lett.


Legutóbb 460 lóerősre húzta az ABT az RS3-as Audit, egy tuningcégnél viszont sosincs vége a lóerők hajszolásának. Ezúttal még tovább finomították a gyári motorvezérlő elektronikát, mellyel kereken 500 lóerőt sikerült kipréselni a 2,5 literes öthengeresből. A menetdinamikai adatokat nem hozta nyilvánosságra a cég, az viszont biztos hogy a gyári 4,1 másodperces 0-100 km/órás sprint jó pár tizeddel megrövidült. Nem csak a lóerők számát növelték, hanem a fékek teljesítményét is, elöl 380 mm-es tárcsák segítenek a megállásban. A futómű új rugókat kapott és finomhangolták a lengéscsillapítókat is, ami által még jobbá vált kanyarban az RS3.
Hirdetés

Külsőleg is eszközöltek némi módosítást. Új első szoknyát, sportosabb megjelenésű hűtőrácsot, hátul diffúzort és új kipufogókat is kapott. A felnik 19 vagy 20 colos méretben kérhetők, a beltérben pedig ABT logóval ellátott küszöb és egyedi, ABT logós fejtámla várja az utasokat és a vezetőt. Ezeken felül karbonszálas díszítőelemek, módosított sebességváltó kar és egy különleges indítógomb is megtalálható a nem mindennapi RS3-ban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.01.22. at 10:35
  Permalink

  Szerintem kevesen tudják, hogy az ABT nem rövidítés, hanem az alapító úriember családneve(Johann Abt), tehát indokolatlan a csupa nagybetűs írásmód és egybeolvasva kell kiejteni.

  • 2018.01.22. at 16:42
   Permalink

   ja, de saját maguk is nagy betűvel írják. legalábbis a logóban mind nagybetű…így azért megtévesztő. angolok meg biztos vagyok benne, hogy nem úgy ejtik, ahogy kell 😀

Vélemény, hozzászólás?