5+1 ikonikus autóreklám, amin megéri még egy jót nevetni!

Vicces autóreklámok a nagyvilágból. Te hányat ismersz közülük?

Hol találsz a legközelebb ivóvizet egy benzinkúton, miként barkácsolhatsz a régi csotrogányodból menő új verdát, vagy épp hogyan varázsolhatod ismét fiatallá a feleséged? A nagyvilág marketingesei már mindre választ adtak az alábbi autós reklámfilmekben!

Az autóipar mindig újabb és újabb trükkökkel próbált négykerekűeket és autós szolgáltatásokat eladni nekünk, ezek közül több generációnak is a TV-reklámok okozták a leginkább maradandó élményeket. Jöjjön most ezek közül néhány, ami egészen jól sikerült, legalábbis szerintünk. Ha te már az autórajongók egy új generációjába tartozol, így nem láthattad ezeket a csodákat a maguk idejében, akkor most megtudhatod, miről maradtál le, ha viszont már öreg motoros vagy, akkor egy jó nosztalgiatúrára invitálunk!
Hirdetés
1. A Passat TDI, amibe nem csak Rufus nem szeret beülni
Németországban vált híressé a "Komm Rufus"-ként emlegetett B5 Passat reklám, amelyben egy család még a kedvenc kutyajátékával sem tudja rávenni a Rufus névre hallgató ebet, hogy bepattanjon az ezüst családi kombiba. Hogy miért? A szintén ikonikus, ám nyelvtudás nélkül is érthető párja az említett reklámszpotnak elárulja. Ebben a kisfilmben egy fekete, szedán B5.5 hajt be egy benzinkútra, de még véletlenül sem azért, amiért elsőre gondolnád.
Hirdetés
A slusszpoén valahogy így szól: "Volkswagen TDI technológia: akár 1370 km tankolás nélkül" - szerintem ehhez nem is szükséges többet hozzáfűzni.
Hirdetés
2. Öreg rozsdakupacból új Peugeot? Csak egy elefánt kell, meg némi elszántság!
Én még annak idején - talán 2002-ben - egy törökországi nyaralás során láttam ezt az eredetileg Indiának készült reklámot, és őszintén megvallva azt sem tudom, hogy itthon futott-e. Ennek ellenére mindenképp megéri megnézni, ha még nem láttad. Az összes házibarkács-mesternek motivációként szolgálhat, ahogy ennek az Indiai férfinak elkészül az "új 206-os Peugeot-ja. Mondjuk arról fogalmam sincs, hogy Józsi Bá' a sarki sufniban honnan szerez majd elefántot a videón látott módszer megvalósításához, de attól még sok sikert kívánok neki!
3. "Geráppá", avagy a CD lejátszó és a nagyhifi előnyei: íme az MTV csomagos Renault Clio ikonikus reklámja!
Egyszerűen nem lehet kihagyni egy ilyen listáról ezt a klasszikust, ami egy útszéli bisztró egy takarítófiújának egy éjjeli műszakját követi végig. A srác a söprés és felmosás közepette minden jelenlévőt az őrületbe kergetve fel-felkiált: "Geráppá!" - de vajon miért? Amikor hajnalodik, minden kiderül!
Hirdetés
Gondolom, hogy a slusszpoént senkinek sem kell magyarázni, ellenben az elgondolkodtató, hogy mennyit változott az autóipar az elmúlt 20 évben: az ezredfordulón különkiadást érdemelt a CD lejátszós, nagyhifis Clio, amit a közismert zenei tévécsatorna nemzetközi népszerűségére reflektálva "MTV csomag" néven dobtak piacra a franciák, igaz nálunk
4. A Golf II, amiben semmi zörejt sem hallani
És ha már arról van szó, hogy mi változott meg az idővel, akkor íme még egy remek példa. Magam is egy öreg Volkswagen büszke tulaja vagyok, így nyugodtan kijelenthetem: mára a következő reklámnak még az alapkoncepciója is egy vicc. 40 év és több százezer kilométer elteltével ezek az autók még akkor is zörögnek és nyiszognak, amikor a garázsban porosodnak.
Hirdetés
Ellenben a kettes Golfok újkori összeszerelési minőségének megkérdőjelezése előtt arra azért érdemes felhívni a figyelmet, hogy még mindig egyben vannak, és látni őket az utakon. Lehetséges, hogy annak idején tényleg semmi más nem nyekereghetett bennük?
5. A fiatalító autómosó, ami nem csak a Mazdával működik
Ahogy az autók idősödnek, bizony mi is öregszünk velük, erre hívja fel a figyelmet egy angol reklám, amelynek az egyik sztárja az akkor új, első generációs Mazda3. Egy középkorú pár hajt be egy autómosóba a korosodó családi szekeret hajtva, majd a tisztítás végén meglepődve konstatálják, hogy közel sem ugyanabban az autóban ülnek, mint amivel behajtottak, mintha szó szerint kicserélték volna az autójukat az említett új Mazdára. Vajon az autóján kívül mit cserélne még fiatalabbra a sofőr? Sajnos azt nem tudjuk meg, hogy mi lesz a slusszpoén végkimenetele, a valóságban nyilván szó szerint kéne érteni a csattanót a férfi arcán, de a reklámok világa ettől távol áll: szinte biztosra vehetjük például, hogy olyan autómosó sincs, ami a videóban látottakra képes. Ha esetleg tévednénk, és mégis akad ilyen, akkor egyet-kettőt idehaza is telepíthetnének, ráférne a hazai autópark átlagéletkorára.
Hirdetés

+1. A rosszfiúkat szem előtt tartva tesztelt Fiat 500!
Az előző alkalommal nem tudhattuk meg, hogy mi történik, amikor egy férfi felidegesíti a párját, a következő, 2017-es reklámban viszont előkelő szerepet kap ez az esemény. A szpot első felében egy fehér köpenyes Fiat alkalmazott egy sornyi érdekes tesztnek vet alá egy Fiat 500-ast: csapkodja az utasoldali ajtót, rugdossa a kereket, és táskával csapkodja a motorháztetőt. Hogy erre mégis miért van szükség? A reklám végén kiderül! A slusszpoén tehát, hogy rosszfiúknak tervezték az 500-as Fiat sportváltozatát, így arra a valószínű eshetőségre is "fel kellett készíteni" a kisautót, amikor és ahogyan a szívtipró tulajdonost elhagyja majd egy-két hölgy.
Hirdetés
Természetesen az itt összegyűjtötteknél sokkal több hasonlóan szórakoztató, autós témájú reklámfilm kering az interneten, és persze az is biztos, hogy személyes ízlés kérdése, hogy kinek melyikek jönnek be igazán. Éppen ezért felmerül a kérdés: te melyik reklámot hiányoltad a listáról? Van esetleg olyan, ami annak idején még akár vásárlásra is ösztönzött téged vagy egy ismerősödet? Nyugodtan oszd meg velünk a kommentszekcióban akár itt a cikk alatt, akár a Facebook oldalunkon!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?