51 millióról indul az EQS SUV, 70 millió a legerősebb változata!

Mutatjuk, mit tud egy ház áráért a Mercedes új csúcs-SUV-ja!

Már itthon is kapható a Mercedes EQS SUV, a prémiumgyártó legújabb elektromos szabadidő-járműve. Az árak mellett arról is szót ejtünk, hogy mivel szolgálhat az újdonság az igen komoly összegekért cserébe.

Az EQS SUV a Mercedes-Benz első teljesen elektromos hajtású luxus-SUV modellje, amely most három változattal debütál a hazai piacon. Az EQS 450+ és az EQS 450 4MATIC változatok 360 lóerősek, míg az EQS 580 4MATIC 558 lóerőt kínál, minden esetben teljesen elektromosan. A 450+ modell bruttó magyarországi alapára 51 686 000 forinttól indul, ám ha AMG-ket akarunk vele állva hagyni, akkor ennél jóval többre lesz szükségünk: az álló helyzetből 4,6 másodperc alatt 100 km/órára gyorsuló csúcsváltozat alapára 69 224 000 forint. A második üléssor már az alapváltozatban is elektromosan állítható. 852 170 forintért pedig két különálló, mechanikusan állítható üléssel rendelkező harmadik üléssor is rendelhető hozzá, ebben az esetben a beszállás megkönnyítésére a második üléssor ülései Easy Entry funkciót kapnak.
Hirdetés
Az EQS SUV alapfelszereltségéhez hozzátartozik többek között az Asszisztens csomag, az Urban Guard gépkocsivédelem Plus, a sötétített hővédő üvegezés, a Tükör csomag, az Airmatic légrugózás és a kibővített valóság funkcióval rendelkező navigáció is. Extraként ez kibővített valóság funkciós Head-up Display-jel is bővíthető, amelynek jelzései beleolvadnak a jármű előtti környezetbe, ezzel segítve, hogy a vezető egy helyre koncentrálhasson. Az MBUX belső asszisztens eközben a tetőpanelbe épített kamerák segítségével elemzi és tanulja a vezető döntéseit és gesztusait, így a különböző fej- és kézmozdulatokra, a testbeszédre a megfelelő járműfunkciókkal reagálhat. A személyre szabási lehetőségeket pedig a különböző változatok mellett nyolcféle fényezés, ötféle felniszett, kilencféle belső kárpitozás és hatféle műszerfali díszítőelem bővíti. Méreteiből kiindulva vontatásra is optimális, a Vontatmányasszisztens 5 km/h-s sebességig és akár 15 fokos emelkedőn is megkönnyíti a vontatmánnyal történő manőverezést, a biztonságot pedig hátsó oldallégzsákok is fokozhatják. Az újdonság már rendelhető, az első autók pedig várhatóan decemberben érkeznek meg az ügyfelekhez. Az EQS SUV Tuscaloosában, a Mercedes-Benz amerikai gyárában készül, karbonsemleges módon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?