52,6 milliós BMW-vel csapatja a hét gyorshajtó bajnoka

Autópályatempóval településen belül? Íme a hét legdrágább trafifotója!

Bács-Kiskun vármegyében ismét éberek voltak az egyenruhások, az eheti trafi-bajnok fotója azonban több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol.

Első ránézésre csak egy átlagos gyorshajtási fotónak tűnik ez a kép, amíg észre nem veszed, hogy a 132 km/órás sebességet nem országúton, hanem településen belül, ráadásul sűrű forgalomban fotózták az egyenruhások. Ez már közelebb áll a megengedett sebesség háromszorosához, mint a kétszereséhez. Így természetesen érthető az is, hogy a maximális bírságot, 390 ezer forintot kell fizetnie az autó üzembentartójának.

Ám lássuk be, ez az összeg aligha fogja földhöz vágni a képen látható jármű tulajdonosát.

Ritkán szoktam a bírság visszatartó erejéről szóló diskurzusba belemenni, ám ez a konkrét autó egy különleges eset. A képen ugyanis egy BMW XM látható, és félreértés ne essék, ebben nem a márkája az érdekes, hanem az ára. Egy ilyen autó ugyanis felszereltségtől függően 52,6 és 86,6 millió forint közötti összegért vihető haza újonnan, de a Használtautó.hu kínálatában is 50 millió forintról indulnak az eladásra kínált példányok. Ehhez mérten kell értelmezni a 390 ezres bírságot, ami ugyan megközelíti a legfrissebb hivatalos nettó átlagkereseti adatot Magyarországon, ám az autó árának alig több, mint fél százaléka.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?