545 lóerővel érkezik a legdurvább kompakt crossover

Kapható lesz a Nissan Juke-R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A prototípus a 2010-es modellek 485 lóerős hathengeresét kapta, de az eladásra kínált változatokban már az idei GT-R-ek 545 lovas motorja dübörög majd.


A Nissan bejelentette, hogy kizárólag egyéni megrendelésre, de gyártásba kerül a tavalyi év egyik legérdekesebb hibrid modellje, a GT-R hajtáslánccal felvértezett kompakt Juke-R crossover. Egyelőre három fix rendelésük van az autóra, ebből kettő a dubaji felső tízezer elismert tagjaitól érkezett. Az arab emírségben tartott első bemutató után akkora érdeklődés övezte az autót, hogy állítólag az utcán is vételi ajánlatokkal bombázták a sofőrt, ezért döntött úgy a cég vezetése, hogy ha limitált példányszámban is, de megadja a vevőknek, amit szeretnének.
Hirdetés
Ami még vonzóbbá teheti az autót, hogy az eredeti prototípusokba a 2010-es modellek 485 lóerős motorját építették be, de az értékesítésre kerülő végső verziókat a 2012-es évi GT-R-ek 545 lovas V6-os biturbójával fogják hajtani, így elképzelhető, hogy a 257 km/h-s végsebesség is emelkedik csöppet.
Az érdeklődők a következő négy hét során kérhetnek árajánlatot a Juke-R@Nissan.co.uk emailcímen, a gyártást pedig nyár elején indítják be, a vételár pedig nagy valószínűséggel jóval felülmúlja majd az alap, szintén nem túl olcsó GT-R-ét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?