560 lóerőt kap a Porsche 911 GT2

A hátsó kerekekre zúdítja a Turbo S erejét a Porsche 911 GT2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehogy azt higgyük, hogy a Turbo és a Turbo S bemutatása után nincs több nagyágyúja a Porschének. A zuffenhauseniek tartogatnak néhány erőgépet még a tarsolyban.


Hamarosan jön a GT2-es, a 911 Turbo S összkerékhajtástól megszabadított, könnyített változata. Sajtóhírek szerint a GT2 3,8 literes boxermotorja 560 lóerős lesz, a teljesítményt hétsebességes PDK dupla kuplungos váltó viszi majd át a hátsó tengelyre. A sportkocsi álló helyzetből száz kilométer/órás sebességre 3 másodperc alatt szökik, végsebessége várhatóan meghaladja a 320 kilométer/órát.
Hirdetés

A Turbo S-től a négykerék-kormányzást is megörökli a jövő évi genfi autószalonon bemutatkozó GT2. Ezt követheti egy sokkal kihegyezettebb változat, a GT2 RS-t 2015-ben mutathatja be a Porsche. A 2007-től forgalmazott GT2-est 3,6 literes biturbó motor hajtja 530 lóerővel és 685 Nm csúcsnyomatékkal, 3,5 másodperces százas sprinttel és 328 kilométer/órás végsebességgel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?