570 lovas Polo GTI-vel folytatja Solberg

Elkészült a Rallycross VB magyar pilótájának autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Petter Solberg úgy látszik jól érzi magát a Rallycross VB-n, egy VW Polo volánja mögött folytatja. Közben Csucsu Kia Rio RX-je is elkészült.


Az autósport világa nagyot döbbent, mikor 2016 végén a Volkswagen bejelentette, hogy félbehagyja WRC programját és kiszállnak a Rally Világbajnokságból. Az új szabályrendszer szerint épített raliautót már javában tesztelték a szezon előtt, majd az egész projektet abbahagyták a gyár elektromos autók felé való elköteleződése miatt. Néhány privát csapat így is megpróbálta homologizálni az új Polo WRC-ket, ám ez nem járt sikerrel. Valamennyi azért mégis tovább él a fejlesztésekből, hiszen Petter Solberg legújabb játékszerét is a Volkswagen Motorsport hannoveri bázisán készítették fel. Itt születtek a négyszeres világbajnok Polók is, bár korántsem biztos, hogy bármit átültettek a WRC-kből. Főleg, hogy a két autó hajtása természetesen teljesen különbözik, hisz míg a WRC-hez 1,6 literes 380 lóerős motort fejlesztettek, a PSRX Volkswagen World RX Sweden csapat rallycross autóját 2,0 literes turbós motor hajtja, ami 570 lóerős és elképesztő, a Supercar kategóriában alapvetőnek számító 1,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t.
Hirdetés

A svéd bázisú, gyári háttértámogatást élvező csapat főpilótája - a 2003-as Rally Világbajnok és a Rallycross Világbajnokság kétszeres bajnoka - Petter Solberg lesz, csapattársa pedig a 28 éves svéd Johan Kristoffersson. Nem lesz könnyű dolguk a győzelmek kergetésében, hiszen a tavalyi világbajnok Mattias Ekström is ott lesz a gyári Audi S1-gyel, Ken Block a szintén gyári Ford Focus RS-sel, valamint Sébastien Loeb a Peugeot csapattal. A mezőnyben találjuk majd Lukács Kornél Csucsut is, aki egy Gigi Galli kezei alatt állítgatott Kia Rio RX-szel száll harcba. A legendás olasz pilóta állítólag Csucsu csapattársa lesz, ám egyelőre csak a magyar fiú dekorja készült el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?