575 lóerős a legnagyobb Jaguar is

Erősödött a Jaguar XJ, az 5,0 literes kompresszoros motor 575 lóerős lett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szintet lépett a legnagyobb Jaguar, az XJR575 elnevezés a lényeget már el is árulja. Az F-Type sportkocsi után szabadon az XJ motorját is 575 lóerőre húzták.


Az 5,0 literes kompresszoros V8-as motor a Jaguárnál már egy ideje megtalálható 575 lóerős kivitelben, méghozzá az F-Type SVR-ben. A Jaguar legerősebb motorja 3,5 másodperc alatt repíti a kétüléses sportkocsit 0-100 km/h-ra, a mutató pedig 322 km/h-nál koppan a számlap túlsó felén. Eszement, és ezt az erőművet az XJ luxusszedánban is megkaphatjuk, ennek legújabb kivitelében pedig ugyanekkora erővel, az XJR575 a korábbi verzióhoz képest 25 lóerővel lett erősebb.
Hirdetés

A sportkocsi adatait persze nem képes hozni, de a 4,4 másodperces 100 km/h-ra való gyorsulás is ördögi. Ráadásul az XJR575 végsebessége is 300 km/h, és brutálisan tud kinézni, főleg az új matt szürke fényezéssel. A külsőt ráadásul új lökhárítókkal is feldobták, több a légbeömlő és a sportos kiegészítő, de emellett persze a beltérben is a sportos megjelenésé a főszerep, és ami lehet, az fekete. Az XJR575 nem csak teljesítményben, biztonságban is sokat fejlődött, figyeli az előttünk haladó forgalmat, és ha szükséges, vészfékez, tartja a sávot és a sofőr kondícióját is figyeli.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?