6 év után újra F1 autóban Robert Kubica

„Sokat felejtettem.” - Robert Kubica F1 autót tesztelt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hat évvel balesete után újra lehetőséget kapott Forma-1-es autót vezetni Robert Kubica, egy 2012-es Renault volánjánál. Vegyesek az érzelmek.


Hat nehézségekkel teli év után ült újra F1 volán mögé Robert Kubica. A lengyel pilótát hazánkban is sokan kedvelték, számtalan autósport rajongót viselt meg 6 évvel ezelőtti balesete. Kubica egy Skoda Fabia S2000 raliautót tesztelt a 2011-es Forma-1 szezon előtt, azonban az egyik kanyarban elvesztette uralmát az autó felett és szalagkorlátnak ütközött. A korlát keresztülment a versenyautón, a lengyel pilóta pedig súlyos sérüléseket szenvedett és vezetésképtelenné vált. Később számtalan versenyautót tesztelt és volt egy komolyabb kitérője is a WRC világába, most azonban maga a Renault Sport biztosított neki lehetőséget, hogy újra átélje, milyen egy Forma-1 autóval körözni. Játékszere a még V8 motoros Renault R31 volt, amivel 115 kört tett meg a valenciai versenypályán.
Hirdetés

Robert Kubica nagyon boldog volt a lehetőségtől, és megköszönte a Renault-nak a lehetőséget, akik 2005 után adtak neki újra lehetőséget tesztelni. „Azért remélem megmutattam valamit a 2010-es énemből.” - viccelődött a lengyel pilóta. „Számomra egy érzelmekkel teli nap volt a mostani, hiszen pár éve még elképzelhetetlennek tűnt, hogy újra Forma-1-es autót vezessek. Azonban keményen dolgoztam, és most változó érzelmekkel szálltam ki az autóból. Egyrészt büszke vagyok, hogy összejött a lehetőség, másrészt látszik, hogy sokat felejtettem.” Alan Permane, a francia gyár sportigazgatója hozzátette: „Jó volt Robertet újra Forma-1 autóban látni. Sokat változott az évek során, már nem kergeti a határokat, azonban a szurkálódásai és a visszajelzései ugyanazok maradtak, mindannyiunknak nosztalgikus pillanatokat okozott. A csapat épp Sergey Sirotkin tartalékpilótával tesztelt Valenciában, így adott volt a lehetőség, hogy Robert is volán mögé üljön. Ez volt a mi hozzájárulásunk a felépüléséhez.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?