6 millióba kerül a legolcsóbb Aston Martin

Aston Martinokat idéző játékautó Angliából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A DB Junior nem a sikertelen Cygnet utódja, hanem egy nagyon igényesen kivitelezett gyerekjáték. Ne szaladjanak a boltokba, drágább, mint sok igazi autó.


Az Aston Martin a közeljövőben biztos nem fog kisautókkal próbálkozni, a Toyota IQ átcímkézése, a Cygnet nem hozta meg a várt sikert. Amit a képeken és a videón látunk az egy használt, de remek karban lévő Aston Martinokra szakosodott észak-londoni kereskedő agyszüleménye. A kisautó külseje a hatvanas évek klasszikus Astonéira hasonlít. Stílusos játékon nevelhetjük benzinagyúvá gyermekünket az ígéret szerint, és a képek alapján ez hihető is. Teljes egészében kézzel és szeretettel, a 10 évnél idősebb és az örök gyerekeknek készült a kisautó - a cég honlapja szerint.
Hirdetés

Méretei alapján nagyjából 1:2 arányú egy igazihoz képest. Hossza 2,5 méter és 1,03 méter széles, karosszériája üvegszál erősítésű műanyag. Mozgatásáról egy 110 cm3-es négyütemű, léghűtéses benzinmotor gondoskodik. Gyújtása elektromos, kulccsal indul és háromfokozatú félautomata váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Akár 74 km/h sebességet is el lehet vele érni, de a felelős szülők persze lekalibrálhatják a megengedett tempót. Fékezni is tud, féktárcsáit ráadásul az egyik legjobb nevű beszállító, a Brembo gyártja. A kis játék Aston mindent tud, amit a nagyok. Világít, indexel, még dudál is, és a gyártó ugyanolyan színben és kivitelben is el tudja készíteni, mint amilyen apuka autója. Ha nem hízott meg túlzottan, apuka maga is beülhet, hogy megmutassa, mit hogy kell, mert a pedálok állíthatók, így be fog férni. A Nicolas Mee & Co DB Junior biztosan megmarad a gazdag gyerekek játékának, ára forintra átszámolva 6 millió körül van, amennyit nálunk még családi autóra is csak kevesen költhetnek, nem hogy játékra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?