60 éve létezett versenyautót idéz a limitált Aston Martin

1959-es dupla Le Mans-i győzelmére emlékszik ezzel a modellel az Aston Martin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A klasszikus, múltidéző külső mindig jól áll egy autónak, hát még egy olyan tömény történelemmel rendelkező márkánál, mint az Aston Martin.

Hatvan évvel ezelőtt az Aston Martin két versenyautója dupla győzelmet szerzett Le Mansban. Az 1959-es futamon Carroll Shelby és Roy Salvadori autója futott be elsőként, másodiknak Maurice Trintignant és Paul Frere DBR1 versenyautója érkezett meg. Ennek emlékére készítette el az Aston Martin a versenyautók stílusában épült DBS 59-et. A márka versenyzöld fényezését viseli bronz hűtőmaszkkerettel és apróbb kiegészítőkkel, a tető pedig karbonszálas műanyagból készült, felnijei 21 colosak.
Hirdetés
Az eredeti DBR1 versenyautóban használt kárpitot amennyire lehetett, rekonstruálták a színek tekintetében, és végül mogyoróbarna bőrkárpit mellett döntöttek. Az utastérben is számos helyen találkozunk a bronz színnel, mint például a váltófüleken, ám igazán az autóhoz tartozó kiegészítők az érdekesek. Jár hozzá egy klasszikus bukósisak, a 60 évvel ezelőttihez hasonló kék verseny overál és Carroll Shelby versenykesztyűjének replikája is. A DSB Superleggerára épülő különkiadás 725 lóerős, és 3,4 másodperc alatt gyorsítja 100-ra a V12-es motor. 24 darab készül belőle csupán, ezzel emlékezve a dupla győzelem minden egyes órájára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?