60 kilométeres elektromos hatótávval érkezett az új 3-as BMW

Javítottak a hatékonyságán, az új 3-as BMW hibridként is sportos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

50 százalékot javítottak a konnektoros 3-as BMW hatékonyságán, de a tisztább üzem mellett szem előtt tartották a sportosságot és a vezetés élményét is.


Egyre inkább hatékonyak a konnektoros hajtáslánccal szerelt BMW-k és az új X5 tekintetében arra is figyeltek, hogy azoknak is legyen hibrid SUV a kínálatban, akik így is hathengeres motort szeretnének. A 3-as esetében viszont maradnak a négyhengernél, viszont a 330e hajtásláncot hatékonyabbá tették. A konnektoros 3-as továbbra is egy kétliteres 184 lóerős benzinmotort használ, melyet egy 68 lóerő állandó teljesítményű villanymotorral párosítottak. Ez viszont a legkevesebb, ugyanis a 330e mostantól alapáron kínálja az XtraBoost funkciót, mely Sport üzemmódban érhető el, ahol a villanymotor teljesítménye eléri a 113 lóerőt.
Hirdetés

A maximális rendszerteljesítmény így 252 lóerő és 420 Nm nyomaték. Ezzel az új konnektoros 3-as 6,0 másodperc alatt eléri a 100 km/h-ás tempót és 230 km/h a végsebesség. A Hybrid üzemben elérhető maximális tempó 30 km/h-val magasabbra került, így a 110-et is tudja tartani rövid ideig, elektromos üzemben viszont 140 km/h-ra is kitolható. Ideális körülmények és maximális töltöttségi szint mellett a tisztán elektromosan megtehető hatótávolság 60 kilométerre nőt, ami 50%-os növekedést jelent az elődhöz képest. Az új modell kombinált üzemanyagfogyasztása 1,7 literre csökkent 100 kilométerenként, károsanyag-kibocsátása pedig 39 grammra. A 330e akkumulátora a hátsó üléssor alá lett beépítve, így a hátsó ülés 40:20:40 arányban dönthető maradt a raktér pedig így is 375 literes. A villanymotort a váltóval egy házba építik helytakarékossági okokból, mellyel így a 330e váltója csupán 15 milliméterrel több helyet foglal el hosszában, mint egy hagyományos 3-as esetében. Az új konnektoros 3-as 2019-nyarán kerül a piacra, amikor a BMW több új online és multimédiás szolgáltatásról is le fogja rántani a leplet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?