600 lóerős a California T utódja

Először képeken a vadiúj Ferrari Portofino

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Portofino néven érkezett meg a California T erősebb, könnyebb, fejlettebb utódja. Frankfurtban debütál, de gyári képeken már most láthatjuk.


2008-ban mutatkozott be az eredeti Ferrari California, majd 2014-ben érkezett a turbós frissítés a California T személyében. Folytatva a feltöltős vonalat, a legendás olasz sportautógyár legújabb nyitható keménytetőse is biturbósként érkezik és egy észak-nyugati olasz kikötővárost idéz meg nevével. A Ferrari Portofino tulajdonképpen a California T áthatóan frissített változata, az előd tipikus vonalaival és formavilágával, de már bumeráng alakú fényszórókkal és a 488 hátsó lámpáival. Kérdés nélkül gyönyörű, bármi is gurul ki a maranellói gyártósorról. Állítólag négy személynek is kényelmes a kabin és már a legújabb 10,2 colos infotainment kényezteti az utasokat, aminek butított változata az anyósülés előtti kisebb képernyőn is elérhető.
Hirdetés

Teljesen új alvázat fejlesztettek a Portofinóhoz, hogy könnyebb és merevebb legyen elődjénél, ráadásul már a Ferrari harmadik generációs hátsó differenciálművével szerelik. Állítólag javítottak a tapadáson és a kezelhetőségen, amire persze a legmodernebb elektromos szervó is rájátszik. Erejét kereken 600 lóerőre lőtték be, amit elég biztató 7500-as fordulaton ad le. Így a 3,9 literes, biturbós V8, 40 lóerővel erősebb a turbós Californiánál és a 3000 fordulat/percnél leadott 760 Nm felett is nehéz szemet hunyni. Gyári adat szerint mindössze 3,5 másodpercre lesz szüksége, hogy megfussa a 0-100-as sprintet, ami egyetlen tized javulást jelent, végsebessége autobahnozós 320 km/h. A legújabb Ferrariról részletesebb információk a Frankfurti Autószalon után várhatóak, ahol a Portofino is kap a rivaldafényből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?