608 ezer dollárt kért a töltő, amikor levették róla a Teslát

215 millió forintos számla egyetlen töltésért? Mutatjuk, miként lehetséges!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kínában történt az eset, egy Tesla Model 3 tulajáról olyan összeget próbált meg legombolni egy Supercharger, amelyet még elképzelni is nehéz.

A CnEVPost indította útjára a hírt egy Weibo felhasználó posztja nyomán, miszerint egy Model 3 tulaja különleges értesítést kapott: az app szerint kitiltották járművét a Supercharger hálózatról 3 846 306 zsenminpi - azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 608 708 dollár vagy 215 millió forint - tartozása miatt. A tulaj számára az első pillanattól gyanús volt az üzenet, nem csak mert állítólag majd 2 GWh mennyiségű áramot "tankolt" hirtelen, hanem azért is, mert egyébként ingyenes Supercharger-használatra is jogosult volt.
Hirdetés
Mint kiderült, a hihetetlen számlát egy szoftverhiba okozta, amelyet már kijavított a gyártó, a Superchargerek kínai díjszabásának módosításán dolgoztak, amikor véletlenül hiba csúszott a rendszerbe. Természetesen az említett összeget sem hajtják be a tulajdonoson, ez szürreális is lenne, tekintve hogy a 2020-as évjáratú, Standard Range Plus autót körülbelül 32 000 alkalommal lehetne feltölteni az állítólag egyetlen töltés során felhasznált áramból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?