6,5 milliárd forintot keresett tavaly a Ford elnöke

Nyilvánosságra került Alan Mulally 2011-es fizetése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem szép dolog, mégis nemzeti sportnak számít hazánkban az egymás zsebében turkálás. Térképezzük csak fel a Ford elnökének erszényét! Vajon mennyi pénz ment oda tavaly?

Alan Mulally, a Ford elnöke bizonyára kényelmetlen helyzetbe került privát alkalmazottaival szemben, vélhetően a kertész és a takarítónő is kopogtatott nála egy kis béremelésért, miután nyilvánosságra hozta tavalyi keresetét a Detroit News című folyóirat. Az előző évihez képest 11 százalékkal nőtt 29,5 millió dolláros, azaz mintegy 6,5 milliárd forintot kitevő bére. Az összeg mondjuk eltörpül ahhoz az 58,3 millió dollárhoz (12,8 milliárd forinthoz) képest, amit nemrégiben tőzsdén keresett a Ford elnöke.
A Detroit News cikke szerint Mulally több mint kétszer annyit keres, mint a második - meg nem nevezett - Ford alkalmazott. Az elnök havi bére egyébként "mindössze" 2 millió dollár (~442 millió forint), de annak tizenkétszeresén felül még 5,46 millió dolláros (1,2 milliárd forintos) bónuszt is kapott a sikeres cég sikeres vezetője, aki egyébként a cég magán repülőgépét privát célra is igénybe veheti, valamint biztonsági személyzetére, telefonjára, természetesen autójára, illetve annak tankolására, mosására sem saját zsebébe kell nyúljon.
Hirdetés
A komoly bér nyilvánvalóan annak a hozadéka, hogy a Ford elérte a tavalyi évre kitűzött céljait, 5,7 millió autót adott el - Mulally minden egyes példány után 5,17 dollárt (~1140 forintot) kapott. Így nézve alighanem megérdemli a rekordfizetést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?