7 év és 10 hónap az annyi, mint hárommillió

Hármas jubileum: 3 milliónál tart a Mazda3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy hazai piacra gyártott, fehér színű autó lett a Mazda3 hárommilliomodik példánya, háromajtós karosszériával és kétliteres benzinmotorral.

A Mazda Motor Corporation bejelentette, hogy a Mazda3 összesített, globális gyártása 2011. április 26-án elérte a hárommilliós darabszámot. A közkedvelt típus ezt a mérföldkövet 7 év és 10 hónap alatt teljesítette, így a Mazda aktuális modellkínálatának ilyen nagy számban leggyorsabban értékesített személyautójának tekinthető. A Mazda3 három üzemben készül: Japánban, Yamaguchi prefektúrában a hofui gyárban (itt gyártják az Európába szállítandó darabokat), a Ford és a Mazda közös kínai CFMA gyárában (Changan Ford Mazda Automobile) Nanjing-ban, és az AutoAlliance Thailand (AAT) thaiföldi üzemében. A modell a világ kb. 90 országában kerül eladásra. A hárommilliomodik Mazda3 a hofui üzemben gurult le a szalagról, japán belpiacra gyártva, ötajtós Sport karosszériával, kétliteres, benzines, i-Stoppal szerelt motorral, kristály fehér színben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?