700 forintos benzinárral is szembesülhetünk az idei évben

Ha kivezetik az üzemanyagárak plafonját, akár 700 forintos benzinárral is találkozhatunk idén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár február közepéig érvényben van az üzemanyagárak 480 forintos plafonja, az előrejelzések szerint az árbefagyasztás kivezetése esetén akár 700 forintba is kerülhet már az idei évben is egy liter benzin.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a Holtankoljak.hu információi szerint jelenleg a hatóságilag maximalizált - 480 forintos - árszintnél is kedvezőbben, átlagosan 477 forintért tölthető a 95-ös benzin, 479 forintért a gázolaj. Azonban sokkoló nyilatkozatot tett az RTL Klub Híradójának a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója, Molnár László: előrejelzésük szerint a fokozódó világpiaci kereslet miatt a jelenlegi 86 dolláros hordónkénti ár az év során a 150 dolláros szintet is elérheti.
Hirdetés
Az említett olajár mellett a - jelenleg február 15-ig érvényes - hatósági árstop kivezetése esetén nagyságrendileg 700 forintos literárakkal kellene szembesülni. Bár az autósok nyilván örülnének az ármaximalizálás meghosszabbításának, mivel az árkülönbözetet a benzinkutak üzemeltetőinek kell állnia, Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára egyértelműen kifejezte: "Őszintén reméljük, hogy február 15-ével megszűnik a hatósági ár alkalmazása". Annak kapcsán, hogy meghosszabbítják-e a hatósági árplafon érvényességét, a kormány már több fórumon nyilatkozta: "a kiterjesztés indokoltságáról, módjáról a február közepi világpiaci és egyéb körülmények, folyamatok alapján születhet majd döntés".
Forrás: RTL Klub Híradó
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?