700 millió forintért kínálták az egyetlen Tucker kabriót

Eladó a világ egyetlen vászontetős Tuckerje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hollywood is emléket állított a rövid életű Tucker autómárkának, ám a vászontetős változatról a mozi is hallgatott.

Hirdetés
Aki látta a Tucker az autóbolond című filmet, biztosan eljátszott már a gondolattal, hogy milyen jó lenne megkaparintani egy példányt a ritkaságból. A korát megelőző típus egyszerűen csak a 48-as jelölést kapta, hiszen 1948-ban debütált és csak 51 darab készült belőle, a márka 1949-es csődjéig. Egészen pontosan egy prototípus és 50 eladásra kész változat. Ám, amiről még a film is hallgatott, az az egyetlen 1949-ben elkészült modell – ami lényegében prototípusnak is tekinthető – mégpedig egy vászontetős változat.
Hirdetés
Az autó szedánként kezdte a pályafutását, ám a Tucker dolgozói és a Lenki Engineering közös munkával átszabták kabrióvá. Megerősítették az alvázát, hogy a levágott tetővel is kellőképp merev maradjon az autó. Eltüntették a hátsó ajtókat, illetve meghosszabbították az elsőket, majd szereztek egy vászontetőt az egyik GM modellről. Sajnos nem sikerült befejezni az autót mire a Tucker csődbe ment. A kabrió a Lenki Engineering műhelyében maradt, évekig hozzá sem nyúltak, míg végül az egyik nyugdíjas alkalmazottnak eladták, aki vállalkozott arra is, hogy befejezi az autót.
Hirdetés
Végül több tulajdonosváltás után csak 2010-ben fejezték be teljesen a munkát, amit még a Tucker műhelyében kezdtek el. Mivel évtizedekig készült az egyetlen vászontetős Tucker, használni senki nem használta, így csupán 16 kilométer a futásteljesítménye. Sorhatos motorja tehát szinte új, ára viszont döbbenetes. 2 175 000 dollárért árulták az ebay felületén, ami körülbelül 700 millió forintnak felel meg. Tegyük hozzá, az aukció három nappal ezelőtt vevő nélkül futott ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?