711 lóerős a Ferrari legújabb Spidere

Nem maradunk Ferrari nélkül Frankfurtban, itt az F8 Spider!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy arra nagyjából számítani lehetett, megérkezett a Ferrari 488 Spider utódja. Az F8 Tributo nyitható tetős verziója 2,9 másodperc alatt van 100-on.


szerencsére a Ferrari évről-évre gondoskodik arról, hogy a rajongók ne maradjanak ágaskodó lovacska nélkül a nagy autószalonokon. Idén a 488 GTB és Spider utódja, az F8 Tributo és a frissen bemutatott F8 Spider lesz a standjuk sztárja. Az új nyitható tetős modell karosszériája 10%-kal mervebb az elődéhez képest, valamint a motor hűtésén is javítottak. A középre épített duplaturbós V8-as egyébként nagyjából azonos a korábbi modell 3,9 literesével, ereje pedig ugyanannyi, mint az F8 kupénak, vagyis 711 lóerőt és 700 Nm nyomatékot termel.
Hirdetés
Az F8 Spider súlya 1400 kilogramm üresen, vagyis a plusz merevítések miatt egy kicsit nehezebb a kupénál. Tempóján ez csak minimálisan látszik meg, 100 km/h-ra 2,9 másodperc alatt gyorsul, 200-ra 8,2 alatt és 340 km/h a csúcstempója. Tetejét motorosan pakolja el 14 másodperc alatt akár 45 km/h-s tempóig is. Az f8 Spider is megkapta a Ferrari Side Slip Control 6.1-es verzióját, valamint az FDE+ (Ferrari Dynamic Enhancer) rendszert, mely lényegében egy nyomatékvetor szabályzó elektronika, kanyarodáskor úgy igazítja a nyomást a fékrendszerben, hogy a kigyorsítás biztosabb és gyorsabb lehessen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?