734 lóerős crossoverrel támad az Audi Sanghajban

Bemutatkozott: Audi Prologue Allroad Concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Prologue tanulmányok harmadik darabja a Prologue Allroad Concept, ami egy megemelt kombi, plug-in hibrid hajtással. Ő a jövő Allroadja.


A Prologue kupé és a Prologue Avant Concept után itt a harmadik darabja az Audi Prologue tanulmányainak. A Prologue Allroad Concept, mint ahogy neve is elárulja, az Avant kombik, az Allroadok terepkombivá alakított változatainak jövőképét mutatja. A Sanghaji Autószalon ad helyet a hivatalos bemutatónak, de a fotóit és a technikai adatit már most közzétette a gyár. A képeket elnézve a jövőben valószínűleg a már hagyományosnak tekinthető terepkombiktól inkább a ma divatos crossoverek irányába megy a forma. Marad a magas építés, óriási kerekekkel, de kevésbé hangsúlyos oldalborítással és minden eddiginél lejtősebb tetőívvel.
Hirdetés


A Prologue Avanthoz képest tanulmány létére szinte már visszafogott ez az Allroad. Az alapját adó kombinál 77 milliméterrel van magasabban, és bár kicsit sem tűnik földtúrásra alkalmasnak, de látszik rajta, hogy egyféle szabadidő-, vagy legalábbis életmódautónak készült. A kocsi orrában egy 4,0 literes, duplaturbós, TFSI V8-as motor kapott helyet, ami nyolcfokozatú automataváltóval dolgozik együtt. A besegítő villanymotort ez utóbbival építették össze, így a rendszer összteljesítménye 734 lóerő és 900 Nm a nyomaték.

Természetesen mind a négy kerék hajtott, a plug-in hibridrendszert összehangolták a már megszokott quattro összkerékhajtással. Kapaszkodjanak meg, a gyár szerint a 100 km/órára gyorsulás alig 3,5 másodperc, amihez szintén szenzációs fogyasztási értéket is tud a koncepció produkálni: 2,4 l/100 km egy ekkora kocsitól hihetetlen. Az akkumulátor kapacitása 14,1 kWh, amivel akár 54 kilométert is megtehetne a Prologue Allroad Concept tisztán elektromosan, sőt a töltése akár madzag nélkül is lehetséges. Mindezek így elég futurisztikusnak tűnnek, de a rendszer állítólag hamarosan a ma futó autókba is bekerülhet, az Audikon kívül a Porsche és a Bentley modelljeiben is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?