75 millióért kelt el a tízmilliomodik 5-ös BMW

Dél-Koreában talált gazdára a jubileumi BMW 520d

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb mérföldkőhöz ért a BMW 5-ös sorozatának gyártása. A 10 milliomodik modell egy 520d lett, amelyhez különleges extrákat is kapott a tulajdonos.


Ha egy autógyártó újabb mérföldkövet ér el egy adott modellnél, akkor általában saját gyűjteményébe helyezi a rekordernek számító darabot. A BMW ezúttal nem ezt tette. Azt követően, hogy legördült a 10 milliomodik 5-ös sorozat a dingolfingi üzemben, a gyár Dél-Koreában árverésre bocsátotta a jubileumi 520d-t, ahol 75 millió wont fizettek érte. Ez elsőre soknak hangzik, forintba átszámolva viszont kb. 17,5 millió forintnak felel meg.
Hirdetés

A koreai árakat tekintve ez nagyjából 2 millióval drágább, mint egy szalonból kihozott hasonló darab, mégsem kötött rossz üzletet a tulajdonos. Az autó mellé ugyanis egy kétszemélyes BMW Welt, BMW múzeum és gyárlátogatást kapott, az új autóját pedig egy különleges ceremónia keretében veheti majd át a Dél-koreai BMW vezetéstechnikai centrumban. Ha ez még nem lenne elég, akkor a prémium részét képzi a nyolc évre kiterjesztett ingyenes szervizelés is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 16:39
    Permalink

    Nahát ki gondolta volna még Dél-Koreában is olcsóbban lehet Európában gyártott Európai autót venni mint Európában … Bár igaz a felszereltségről nem esik szó , de meglennék lepve ha ez Magyarországon nem kerülne legalább 22 -23 millióba …csak mert jobban élünk mint 4 éve .

Vélemény, hozzászólás?