77 éves nő ment szemben az M6-oson, balesetet okozott

Balesetet okozott, majd elhajtott az a 77 éves nő, aki a menetiránnyal szemben hajtott az M6-oson

Szemben hajtott fel az M6-os autópályára egy 77-éves nő. Miatta két autó balesetezett, ő viszont elhagyta a helyszínt és inkább hazament.

Forgalommal szemben haladt egy autós az M6-os autópályán, aki miatt két autó ütközött össze. Az egyik még észlelni tudta, hogy szemből érkezik egy autó, a Caddy sofőrje le is fékezett, kitette a vészvillogót, de a mögötte érkező Suzuki sofőrje már csak elrántani tudta a kormányt, de így is beleütközött. Az autókban milliós kár keletkezett a Police.hu szerint, a sofőrök könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták a balesetet, a szemből érkező autós viszont megfordult és elhajtott. Mint kiderült, az autót egy 77 éves ercsi hölgy vezette, aki Százhalombatta felől haladt Érd irányába. A balesetet követően mindössze fél órával a rendőrök azonosították az autót és sofőrjét, akit saját otthonában meg is találtak. A hölgy nem tagadta a történteket, állítása szerint észlelte a balesetet, de ahelyett, hogy segített volna, megfordult, majd most már a jó irányba haladva az M6-oson elhagyta a helyszínt és hazament. Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt eljárást indított a 77 éves nő ellen.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.12.12. at 08:32
  Permalink

  Nem tudom, hogy nekem van e szelektív látásom, vagy gyakoribbak lettek-e az idős emberek menetiránnyal szemben történő autópályás esetei, vagy a média pécézi ki őket.
  20 éve ilyen nem hallottam egyet sem. Ez nem azt jelenti, hogy nem történhettek ilyen esetek, csak a fenti 3 kategória valamelyikébe nem esett bele.

  Arra gyanakszom, hogy régebben nem vezettek tömegesen ilyen idős emberek.

  Számomra egyértelmű, hogy idős emberek számára bizonyos időközönként meg kellene újítani a jogosítványt (Speciális időskori újravizsgázást kéne kidolgozni!). Ez tartalmazhatna egy reflex-vizsgálatot !!! és egy forgalmi vizsgát saját gépjárművel.

  Erre az esetre visszatérve, az a szomorú, hogy egy idős ember is ki akar bújni a felelősségre vonás alól. Úgy gondoltam volna, hogy ennyi idős korban már átértékelődnek az életcélok, és az emberi élet fontossága felülírja a saját érdekeket.

 • 2020.12.12. at 10:14
  Permalink

  azonnal vegyék el a jogosítványát! mások életével játszik, és aztán lapítva el akar menekülni. Ilyen korban nem engednék senkit volán mögé, pláne nem nőt…
  De 70 éves kor felett minim minden évben egészségügyi és gyakorlati vizsgára száműzném őket, mert ez nem játék. Most ha meghalt volna valaki, akkor mit mondana a vén nyugger?!

  • 2020.12.13. at 13:19
   Permalink

   Te miben vagy erős? A hülyeségben?
   Nem a kor, hanem a fizikum és az elmeállapot számít.
   Ez utóbbi már nálad is problémás lehet. 🙂
   Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy a suzukis a saját hibájából ment bele az előtte fékezőbe. Nem figyelt, nm tartott megfelelő követési távolságot vagy csak egyszerűen egy balfék volt.

   • 2020.12.14. at 12:12
    Permalink

    szívből kívánom, hogy Te vagy valamelyik családtagod maradjon az aszfalton, esetleg örökre tolószékben, egy ilyen autósnak köszönhetően:)
    ezek szerint olvasni se tudsz, mit írtam.

  • 2020.12.25. at 12:52
   Permalink

   Szerintem nem vagy tisztában kijelentésed súlyával. Van aki 77 éves korában jobban és higatabban vezet mint te. Ezt a hozzászólásodból állapítottam meg. Neked kellene évente “pszihó” vizsgálat. Szerintem megbuknál. Sok pszichopata vezet manapság. A szólás szabadság nem azt jelenti, hogy bárkire, bármikor, bármit mondhatsz. Vigyázz a “Fagyi visszanyal.”
   Majd nézel mint “Gizi a moziban”, ha 70 éves korodban bevonják a jogsidat a saját javaslatodra.

Vélemény, hozzászólás?