78 évesen McLarennel jár a bácsi

Szeretnénk, ha közel a 80-hoz legalább ennyire jó dolgunk lenne, mint ennek a norvég nyugdíjasnak

Az autókkal kapcsolatos preferenciák az idővel változnak. A legtöbben a korral egyre magasabbra és kényelmesebbre vágynak, de mi olyanok leszünk, mint ez a norvég bácsi, és egyre laposabban fogunk ülni.

Ahogy öregszünk, úgy változnak az igények, de vannak olyan örök fiatalok, mint ez a norvég bácsi, aki 78 évesen olyan autóparkot tart fenn, amitől tengermély tiszteletünk csak még mélyebbre süllyed. Henry Harrfeldt közelít a 80-hoz, de ahelyett, hogy egyre magasabb és kényelmesebb üléspozíciójú crossoverbe ülne, inkább a sportautókhoz húz a szíve. Az alábbi videóban megemlít pár, a garázsában álló autót, elárulja, hogy van egy Ford GT40-ese és egy eredeti AC Cobrája is, de kellett már valami, ami végre gyors is, ezért két éve vásárolt egy McLaren 720S-t.
Hirdetés
A norvég nyugdíjas, amikor csak teheti, a McLarennel jár, 4000 kilométert tekert bele az elmúlt időszakban, és arra a kérdésre, hogy mit szeret benne a legjobban, azt válaszolta, hogy a gyorsaságát. A 710 lóerős V8-as szörnyeteg 2,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t és 340 km/h a végsebessége, szóval tudja, miről beszél. A brit sportautógyártás tökéletes ékköve egy ilyen McLaren, és ahogy Henry mondja, egy versenyautó, ami rendszámot kapott. Nem jár messze az igazságtól, mégsem ez a McLaren legélesebb autója most, a 720S fölött még ott a P1 és a Senna is. Ki tudja, lehet pár év múlva már egy olyannal látjuk viszont Henryt, ezek szerint nála az évek csak a sebességvágyat fokozzák. Szeretnénk olyanok lenni, mint Henry!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?