800 lóerős az új Yenko Camaro

A legendás Yenko Camaro egy apróbb sorozat erejéig visszatér

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Yenko volt a Camaro „Shelby kiadása” a 60-as évek végén. Don Yenko akkoriban őrületesnek számító erőt hozott ki az ikonikus izomautóból, most a legújabb Camaróval idézik meg.


A Camaro talán legismertebb verziója az 1969-es szimpla körlámpás, nagy maszkos kivitel, Don Yenko akkoriban ezt hergelte fel és látta el saját nevével. A 6,6 literes V8-ast kevésnek találta, így a Corvette 7,0 literes blokkját pattintotta a Camaróba, ráadásul 450 lóerőig hergelte. Ennél durvábbat akkor nem kínált senki, ahogy most sincs erősebb a frissen megjelent Yenko Camarónál. Igaz, nem gyári, a New Jersey-ben működő Specialty Vehicle Engineering kínálja az LT1-es Camaróhoz az átalakítókészletet. Mivel hasonlóan brutális a jelenlegi kínálathoz képest, még Don Yenko is büszke lenne rá, hogy visszahozták rajta a nevét.
Hirdetés

A Camaro 6,2 literes V8-as blokkját 6,8 literesre fúrják fel, továbbá egy 2,9 literes kompresszorral fejelik meg. Az eredmény 800 lóerő és 1015 Nm a hátsó kerekeknél, amivel még a Dodge Challenger Hellcatre is bőven rálicitál. A Camaro ugyanakkor olcsóbb, bár a 40 ezer dolláros átalakítást, továbbá a közel 26 ezer dolláros donorautót számolva nagyjából ki is jön a Dodge ára. Az átalakítás további lépcsőiben az eredeti Yenkoéhoz hasonló púpos motorháztetőt kap, de nem üvegszálból, hanem karbonszálas műanyagból, továbbá hímzett fejtámlákat, új szőnyegeket és 20 colos felniket is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?