850 lóerős Dacia Duster a Nissan GT-R motorjával

Dacia Duster jégen és a hegyekben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ez nem áprilisi tréfa, már csak azért sem, mert a román kék villám oldalán egy olyan név virít, amelynek van hitele az autósport világában: Alain Prost.

Menjünk sorjában. Az Andros Trophy egyfajta francia hóbort, más néven jégrali, amit speciális járművekkel űznek. Néhány éve Yvan Müller itt vált élő legendává, és most remekül kamatoztatja tudását a WTCC túraautó bajnokságban, ahol már szintén kétszeres világbajnok. 2007-ben és 2008-ban a négyszeres Formula-1 világbajnok, egyben a szívtipró szappanreklám főszereplő Alain Prost mondhatta magáénak az Andros Trophy kupát, de megfordult itt többek között Jaques Villeneuve is. Ugorjunk. A Pikes Peak a világ talán leghíresebb hegyi felfutó versenye, ahol fák között, szakadékok szélén kell eszeveszett tempóban kanyarokat úgy bevenni, hogy lehetőleg az úton maradjon a kocsi - nem könnyű mutatvány, nézzék csak meg, ahogy Ari Vatanen terelgeti egykor a Peugeot 405 T16 rakétát.

A Pikes Peak aktuális királya a Monster becenévre hallgató Nobuhiro Tajima, aki egy 900 lóerős, 20 colos kerekeken száguldó Suzuki SX4-alapú szörnyet kormányoz. A franciák azonban készülnek, Alain Prost már Dacia Duster versenyautóval áll rajthoz a 2011-es Andros Trophy bajnokságban, és úgy hírlik, a Pikes Peak meghódítása is a célok között szerepel. Ehhez persze alaposan át kell majd alakítani a Daciát, amely köszönhetően a Renault-családba való tartozásnak, megkaphatja a Nissan GT-R szupersportkocsi motorját, 850 lóerős változatban. A hegyi felfutó Dustert azonban egyáltalán nem biztos, hogy a Professzor, azaz Alain Prost vezeti majd, állítólag a legnagyobb sansszal Jean-Philippe Dayraut, a 2009-es és 2010-es Andros Trophy győztes rendelkezik, aki idén ismét óriási csatát vívhat a Formula-1-es legendával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?