90 éves alapanyagot is használtak az új Bentley-hez

100 éves idén a Bentley, 90 az egyik híres versenyautójuk, ezt idézi az új modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Méltón tiszteleg a Bentley saját 100 éves múltja előtt. Az új különkiadás az 1929-es Bentley Blower versenyautót idézi, még annak egy darabját is felhasználták.


Több különleges kiadást is készít idén a Bentley, idén ünneplik a márka 100. évének fennállását. A legújabb limitált szériás modell a Continental GT kabriójából készül és a Number 1 Edition névre hallgat. A hatalmas 1-es számot maszkján viselő modell az 1929-es No. 1 Bentley Blower versenyautót idézi, mely idén éppen 90 éves. A méltó megidézés fontos része, hogy az eredeti autó restaurálása során kiszerelt és lecserélt dugattyúk egy-egy darabkáját is felhasználták. Ebből a 90 éves fémből készült a befordítható középkonzol közepére került, korabeli szárnyas kerékcsavart mintázó kis dísz.
Hirdetés
A különleges modell két fényezéssel lesz elérhető, mély feketében és sötét bordóban, valamint a vászontető is lehet fekete, vagy bordó, ugyanezekbe a színekbe öltöztethetik a Number 1 Edition belsejét is. A speciális modell műszerfalán és középkonzolján több kapcsolót is 18 karátos arany bevonattal láttak el, valamint a Jaeger kvarcóra számlapja kapott egy bekarikázott 1-est a modell nevére utalva. Hajtásláncához nem nyúlnak, a W12 hengeres motor 630 lóerős és 900 Nm nyomatékot termel, mindezt nyolcfokozatú automata váltón keresztül juttatja el mind a négy kerékhez. 2,4 tonnás önsúlyához képest 100 km/h-ra gyorsulása csupán 3,7 másodperc, végsebessége pedig 333 km/h.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?