900 karbonnal körülvett lóerő: szupergép Spanyolországból

Spania GTA Spano: 350 km/h ismeretlen áron

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze 99 példány készül az elektronikusan 1000 Nm-re korlátozott motorral hajtott Spania GTA Spanóból.


Igazi vizuális orgia, és valószínűleg vezetni sem rossz a - kevéssé meglepő módon - a Genfi Autószalonon bemutatkozott Spania GTA Spano szupersportkocsit. A titánvázra épülő kevlárt és karbont kombináló karosszériával készülő autó tömege alig 1350 kg, ami igen kedvező, tekintve, hogy a hajtást egy biturbó 8,4 literes V10-es motor biztosítja. Teljesítménye 900 lóerő, nyomatéka elektronikus korlátozással 1000 Nm, ennek megfelelően menetteljesítményei is brutálisak.
Hirdetés

Álló helyzetből 2,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, végsebességére pedig szerényen csak 350 km/h feletti értéket ígér a spanyol gyártó. A váltások 7 fokozatú szekvenciális váltón keresztül mennek, a száguldó rakéta megállításáról pedig az AP Racing hatdugattyús nyergekkel ellátott, karbon-kerámia tárcsái gondoskodnak. Vételárát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de adatai és igen alacsony darabszáma miatt nyilvánvalóan csak csillagászati összegekben érdemes gondolkodni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?