900 millió forintért kelt el az eredeti Batmobile

Csillagászati áron árverezték el az eredeti Batman sorozat négykerekűjét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Építője közel fél évszázadon át ült az autón, s bejött a számítása, mert most nagyon sok pénzt keresett értékesítésével.


Építőjének 4,2 millió, a Barrett-Jackson aukciósháznak pedig 420 000 dollárt hozott, hogy szombaton sikerült elárverezniük az 1966-tól futó Batman tévésorozatban látható Batmobile-t. Maga az autót létrehozó, és születése óta birtkoló George Barris is részt vett az árverésen, ahol az arizonai autógyűjtő, Rick Champagne komoly licitálást követően mondta be a nyertes ajánlatot. Barris igen jól járt ezzel az eladással, hiszen 1959-ben 1 dollárért vásárolta meg a Fordtól az autó alapjául szolgáló Lincoln Futura tanulmányt, majd további 15 000 dollárt költött a felszerelésekre, melyekkel végül kialakította az Adam West játszotta Batman és a Burt Ward által megszemélyesített Robin szolgálati autóját.
Hirdetés

A Batmobile mellé a vevő különféle, Barris személyes archívumából származó emléktárgyakat is kapott, amikor pedig megkérdezték, hogy mi lesz az autó sorsa, Champagne ezt válaszolta: "Kibontok egy falat a házban, és berakom a nappalimba." Csinos kis szobadísz lesz, annyi szent. A videón figyeljék a kikiáltót!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?