911-ellenfél lehet az új 6-os BMW

A nagy visszatérés: érkezhet a BMW 8-as sorozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kisebb és erősebb lehet, de Gran Coupé változat nélkül folytathatja pályafutását a 6-os BMW. Helyét a visszatérő 8-as sorozat veheti át.


Két fontos hírt is közölt az Auto Express a BMW terveivel kapcsolatban. Úgy látszik, bekeményítenek a bajorok, és el szeretnék készíteni a Porsche 911 méltó ellenfelét saját házukon belül. Erre a feladatra pedig a 6-os BMW-t találták a legmegfelelőbbnek, ami így kisebb lehet mai társánál és valószínűleg azt a platformot kaphatja, amit a Toyotával közösen fejlesztve a Z4 leváltására és a Supra utódjának szánnak. Azért egy BMW-Toyota együttműködés elég szépnek hangzik, főleg ha felmerül a legendás Supra neve is.
Eltűnhet ezeken felül a Gran Coupé változat a következő generációra csak kupé és kabrió maradhat a 6-os sorozatból. Ez ne szegje kedvünket, hiszen egy másik hír szerint a 8-as sorozatban éledhet újra a 4 ajtós kupéváltozat. Tehát valószínű, hogy a 6-os sportautó lesz, a 8-as pedig átveheti annak korábbi helyét. Sőt, egy sportosabb M8 megnevezés is felmerült a BMW történelem egyedülálló és utánozhatatlan 8-as sorozatának folytatásával kapcsolatban.
Hirdetés
Egyéb információk sajnos nem elérhetőek egyelőre a 8-as sorozat visszatéréséről, de valószínűleg méltó ellenfélre találna a Mercedes-Benz S-osztály kupéja, az M8 pedig az S 63 AMG kupé ellen indulhatna harcba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?