95 km/órával száguldott az M0-on egy vak nő

Tandembiciklis sebességrekord született az M0 autótút új szakaszán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Speciális szélfogót hordozó Nissan Leaf mögött született meg az esélyegyenlőségi világrekord az M0-on. Vakon is lehet 95 km/órával száguldani.

Múlt hétvégén, nevezetesen szombat délelőtt csaknem a megengedett 100 km/órás tempóval robogott egy születésétől fogva világtalan hölgy az M0 autótút legújabb szakaszán. Kovács Marrgit Nagy György kerékpárversenyzővel állította fel a tandem kerékpározás sebességi rekordját a Magyar Rekord Szövetség (MRSZ) előtt.
A kerékpárosok sikeréhez nagymértékben hozzájárult a Nissan teljes mértékkben elektromos hajtású modellje, azaz a Leaf, mely egy speciális szélfogó eszközzel felszerelve hasított a versenyzők előtt. Így megfelelő szélárnyékban tekerhettek a tandemmel teperők, s közben még csak egy gramm kipufogógázt sem kellett letüdőzniük az M0 még átadás előtt álló szakaszán.
Sebestyén István, a MRSZ elnöke elmondta, hogy ez volt az első magyar tandem kerékpáros sebességi rekord, melyet hiteles, mért körülmények között hajtottak végre. Ez azonban még nem minden, az esélyegyenlőségi rekordkísérletet előreláthatólag továbbiak követik majd, legalábbis erről árulkodnak a versenyzők jövőbeli tervei, akik teljesítőképességük határinak további feszegetését ígérik. Az elnök kifejtette továbbá, hogy a sportolók az útszakasz építtetőinek jóvoltából az elmúlt két hétben rendszeresen edzettek a helyszínen, és próbálták meghatározni a legoptimálisabb ívvonalat, illetve az útvonal irányát.
Hirdetés

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől pedig azt tudhattuk meg, hogy az augusztus utolsó hétvégéjén átadásra kerülő útszakasz három sáv és egy leállósáv kialakításával készült el, és az M0-ás autóút keleti szektorát köti össze az M0-ás felújított, kibővített déli szektorával. Hozzátette: utóbbi Budapest közlekedése szempontjából kiemelten fontos útszakasz. Az M0 déli szektor bővítése kapcsán épülő, 51. számú főút M5 csomópont közötti új, 6,3 kilométer hosszú szakaszának kivitelezése a NIF Zrt. beruházásában az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források felhasználásával valósult meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 23:48
  Permalink

  Múlt hétvégén, nevezetesen szombat délelőtt csaknem a megengedett 100 km/órás tempóval robogott egy születésétől fogva világtalan hölgy az M0 autótút legújabb szakaszán.
  Gratulálok nagyon szép teljesítmény.
  Kedves Katona Mátyás!
  Ön szerint a Kovács “Marrgit” tényleg világtalan?
  Ha igen miért ír róla? Mi nem világtalanok, hanem csak vakok vagy látássérültek vagyunk.
  Aki világtalan annak nincs világa semmi.
  Margitnak viszont, és a hozzá hasonlóknak igen is komoly világa van.
  ajánlom figyelmébe az egyesületünk oldalát, ahol meggyőződhet a vakok nem világtalanok.
  http://lassegyesulet.hu/
  Tisztelettel:
  T. Titusz Nándor
  Ui Ettől függetlenül tetszik ez a cikk, és a többi is.
  Köszönjük, hogy írt róla.

Vélemény, hozzászólás?