A Bentley után a Rolls-Royce is beáll a sorba

A Rolls-Royce "komolyan vizsgálja" egy SUV modell gyártásának lehetőségét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szentségtörés! Kiáltják a rajongók, a komoly vagyonnal rendelkező vevők viszont meg is vennének egy Rolls-Royce SUV-ot. A márka épp ezért komolyan fontolóra vette a megvalósítását.


A Bentley nemhogy bevállalta, de hamarosan be is mutatja első SUV-ját. A régen rokon, de ma már ellenfél Rolls-Rocye meg nyilván árgus szemekkel figyeli, mit lehet ma eladni a luxusmárka égisze alatt. Van egy jó hírünk, gyakorlatilag mindent, így a crossover-trendet meglovagolva óriási kasszasikert csinálhatnának. De nem eszik olyan forrón a kását a Rolls-Royce goodwoodi főhadiszállásán, pláne nem az anyacég BMW-nél, Münchenben.
Hirdetés

Egy Rolls-Royce ami szakít a százéves hagyományokkal, minden dimenziójában olyan minőségű kell legyen, hogy az utolsó kétkedőt is meggyőzze: ezen valódi az RR logó. Hogy lesz-e ilyen? Még nem tudni, de a döntés hasonlóan nehéz lehet, mint amikor a vezetőség rábólintott a BMW X5-ösre, ami már 1999-óta fut, ma harmadik generációjánál tart és gyakorlatilag sláger (tesztje itt). Vagy talán még erősebb a 2002-ban megjelent Porsche Cayenne példája, hiszen a Porsche előtte csak sportkocsikat készített, ma pedig a SUV-vevőkből él.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?