A benzin és a gázolaj ára is emelkedik

Ezt vártuk, megkaptuk: drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdától a benzinért és a gázolajért is többet kell fizetni, az áremelés ezúttal egységes.

Nem kértük, csak vártuk, azaz számítottunk rá, hát meg is kaptuk: a Mol szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is emeli - értesült piaci forrásokból az MTI. Egységesen 4-4 forinttal. A 95-ös literenkénti átlagára 413, a dízelé 418 forint lesz. Múlt héten egyedül a gázolaj ára ment fel (2 forinttal), a benziné nem változott. Természetesen továbbra is érvényes az a megállapítás, hogy a töltőállomások árai között akár 30 forintos eltérés is tapasztalható, így a mikornál sokkal fontosabb a hol. Egyes kutakon az emeléssel mindenesetre 450 forint közelébe kúszhatnak majd az árak, s eséllyel a héten még egy áremelés jön szerdai bejelentéssel és pénteki életbe lépéssel.
Hirdetés
A benzin átlagára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlag 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?