A benzin öregedését is kiküszöbölik a Chevy Voltnál

Mindenképpen használ benzint a Chevrolet Volt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alapvetően elektromos autó, de van benzinmotorja is. Utóbbi szokatlan problémákat jelent a Chevrolet Volt üzemeltetésénél.

A Chevrolet Volt egy elektromos autó, amelynek azonban van egy benzinmotorja is, amely szükség esetén generátort hajtva biztosítja a továbbhaladást. Ideális körülmények között soha nem lesz szüksége az autónak erre, ez pedig felvetett egy igen érdekes problémát is. A benzin szerves vegyület, öregszik, márpedig nem lenne túlságosan jó, ha pont egy kevésbé környezetszennyező autóból kell időről időre fel nem használt benzint leereszteni. Első körben az üzemanyagrendszer nyomás alatt tartásával igyekszenek lelassítani a párolgást és az öregedést, ennek megfelelően a tanksapka-nyitó gomb megnyomására először nyomás mentesítik a rendszert, csak ezt követően nyílik fel a fedél. Ebből egyébként nem fog semmit se érzékelni a sofőr, az egész folyamat végbemegy az idő alatt, amíg kiszáll a vezetőülésből.
De mi legyen az esetleg hónapokon keresztül a tankban utazó, fel nem használ benzinnel? Erre a „karbantartási üzemmód” a válasz, amely nem más, mint egy olyan üzemállapot, amelynél mindenképpen a belső égésű motorral termel áramot az autó, nem az akkumulátorban lévőt használja. A pontos intervallumokat, azaz milyen gyakran fogja ezt csinálni az autó, még nem árulták el a GM szakemberei, de legkésőbb az autó forgalmazásának beindulását követően ez is kiderül majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?