A bevásárlást is elintézi helyetted a Toyota

Önvezető Toyoták szállítják ki az élelmiszert az USA-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó, persze nem a Toyota modelljei szlalomoznak fel-le a szupermarketek sorai között, de a kiválasztott termékeket simán házhosz viszik.


Úgy tűnik, a gyomrukon keresztül szeretnének az emberek szívéhez jutni az önvezető autók. A Ford már kísérletezik a pizzafutár Mondeókkal a Toyota pedig Észak-Amerika legnagyobb élelmiszerbolt-hálózatával együttműködve indította el kísérleti házhozszállító szolgáltatását.
Hirdetés

A Nuro önjáró technológiával felszerelt Toyota Prius modellek a Kroger ügyfeleinek szállítja ki a megrendelt árucikkeket. Az 1883-ban alapított Kroger nevű, az Egyesült Államokban a legnagyobb éves bevételt produkáló áruházláncot 1883-ban alapították, napjainkra pedig a világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi vállalatává nőtte ki magát, így nem meglepő, hogy megfelelő mennyiségű zöldhasút tud szánni az úttörő kísérletekre. Az autonóm Priusok az online megrendelt termékeket viszik házhoz, azonban egyelőre csak egyetlen áruház és környéke szerepel az augusztus 16-án elindult kísérletben. Ez pedig az Arizona állambeli Scottsdale.

A Priusokban természetesen biztonsági okból vezető is ül, hogy esetleges rendszerhiba vagy váratlan vészhelyzet esetén beavatkozzon, illetve a törvények sem teszik még lehetővé, hogy ember nélkül guruljon, azonban az autó teljesen önállóan jut el a betáplált úti célhoz. A modellválasztás sem véletlen, hiszen a Prius volt az első gépkocsi az Egyesült Államokban, amely jogosultságot szerzett a sofőr nélküli üzemre. A Nuro már fejleszti a robot-furgonját is, amelyhez felhasználják a Priusokkal szerzett tapasztalatokat. Amint megszületnek az autonóm járművek üzemeltetésének végleges jogi rendelkezései, a nagy áruházak házhozszállító rendszere pilóták nélkül fogja az ajtó elé juttatni az élelmiszert, hiszen nem csak a Kroger kísérletezik hasonló megoldásokkal.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?