A birodalom, vagyis a Porsche visszavág

Új rekordot állított fel a Porsche a Nordschleifén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megy az adok-kapok a gyártók között a Zöld Pokolban. Most a Porschén volt a sor.


Még 2016. október 5-én történt, hogy a Lamborghini megkaparintotta a leggyorsabb utcai járgány címét a Nordschleifén (6 perc 52,1 másodperc). Egy évvel később a Porsche elküldte a 911 GT2 RS modelljét, hogy elvegye ezt a dicsőséget a bikás márkától, ami sikerült is neki (6:47,3 másodperc). Ám nem sokáig örülhettek Zuffenhausenben, ugyanis az Aventador Superveloce Jota 6:44,9-et repesztett. Érthetően szúrta ez a Porsche szemét, úgyhogy bekopogtak szépen a Manthey-Racing műhelyébe, akik a Le Mans-i versenyautóikat is versenyeztetik és összedugták a fejüket, hogyan győzhetnék le a Lamborghinit.
Hirdetés

Kicsit megpiszkálták az autót, ami így is maximálisan megfelel az utcára engedés követelményeinek, ám a módosításokról mélyen hallgatnak a mérnökök. Ami szemmel látható változás, az a vezető ülése, ez ugyanis a Manthey Racingtől megrendelhető, pályára optimalizált változat. A módosítások után pedig a 911 GT2 RS visszahódította a leggyorsabb utcai autó címét, ugyanis 6 perc 40,3 másodperces időt autóztak vele a Nordschleifén. A gyors kört te is megnézheted az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?