A BMW is elkezdi kivezetni a dízelmotorokat az európai piacról

A BMW-nél a dízelmotorok megszűnése több modellt is érint, a kettestől egészen az X7-ig

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egye szigorodó környezetvédelmi szabályozásnak köszönhetően több gyártó is újragondolja egyes modellek motorválasztékát. Ez történt a BMW-nél is, a csata vesztesei a dízelmotorok, van olyan is, amelyik teljesen eltűnik a kínálatból.

Egyáltalán nem forgalmaznak a továbbiakban dízel kettes kupét és kabriót, a hátsókerekes kisautó sportosabb változatai így csak benzinmotorokkal maradnak a kínálatban. Azok közt viszont megmaradnak az erős motorok is, mint az M240i 3000 köbcentis benzines hathengerese, ami szintén nincs túl jó barátságban az emissziós korlátozásokkal. Motorok terén az M50d jelzésűt érinti leginkább mindez, tekintve, hogy népszerűsége ellenére az összes X modellből eltűnik. Ez a nyomaték szerelmeseinek bizonyára rossz hír, figyelembe véve, hogy a háromliteres, négyturbós motor a maga 400 lóerejével és 760 newtonméteres nyomatékával a méretes X5-öst is alig több mint 5 másodperc alatt 100-ra tudta gyorsítani álló helyzetből. Mindezt nemrég az X5 és az X7 M50d esetében a gyár egy Final Edition csomaggal is megspékelte a román piacon, ahol így az utolsó M50d modellek igen gazdag szériafelszereltséggel érkezhettek.
Hirdetés
A Mini sem maradhat ki a sorból, náluk a Countryman dízel verziója tűnik el a kínálatból. Az érintett dízel erőforrás hiába felel meg a környezetvédelmi elvárásoknak, ha egyszerűen nincs rá kereslet. A vásárlói igényeket szem előtt tartva ugyanezzel a motorral a Cooperből egyelőre még megmarad a dízel változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.12.05. at 14:17
   Permalink

   Miért kellene? Ha lesz hiánypótló motorjuk akkor okés (most néztem, még benne van a konfigurátorban). Ha nem kínálnak, akkor az az ő bajuk. Nem ők adnak nekem pénzt hanem én nekik (vagy nem). Van egy 5 éves autóm 150.000km-rel, valaki csak fog autót kínálni nekem majd. Ha pedig nem, akkor megvárom 🙂

  • 2020.12.06. at 12:39
   Permalink

   Másrészt érdemes elolvasni a cikket is, mert nálunk hajlandóak mindent dízelellenes cikké transzformálni.
   Halkan utalok rá, a dízel vége helyett itt csak egy sportkupé és egy csúcsmotorról van szó.

   Az hogy a kis sportkupéból eltűnt Angliában a dízelmotor nem jelenti azt hogy a dízeleket kivezetik.

Vélemény, hozzászólás?