A BMW leporolta a X5 eDrive koncepciót

Közeleg a X5 eDrive plug-in hibrid bemutatója, ezért a BMW felfrissítette az autót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Apró változásokkal állítják ki New Yorkban az X5 eDrive legújabb változatát, ami valószínűleg nagyon közel van már a szériához.


A lényeg nem változott, továbbra is szinte hihetetlenül alacsony, 3,8 literes vegyes fogyasztást ígér a BMW száz kilométerre az X5 eDrive esetében. Pár dolgot azért finomítottak rajta, így fogják New Yorkban kiállítani. Az autó külseje Silverflake metál és a BMW i Blue színű dekorelemei jelzik, hogy nem a mezei változatról van szó. Vicces apróság, de a 21 colos keréktárcsák mellet újak a tetősínek is. Belterében elefántcsont fehér bőrkárpit és zongoralakk fekete betétek, eDrive feliratos fejtámla és kék dekorelemek adják a pluszt a csak robbanómotoros kivitelhez képest. A hangulatot kék hangulatfények fokozzák, a csomagtartóban egy átlátszó fedélen át lehet megnézni a lítium-ion akkumulátort.
Hirdetés


A hálózatról is tölthető hibridrendszer egy kétliteres, négyhengeres, 245 lóerős, benzines TwinPower turbómotorból és egy 95 lóerős villanymotorból áll. Ezzel a hajtáslánccal 7 másodperc alatti a százra gyorsulás és a tisztán elektromos üzem 30 kilométeren át tarthat, vagy akár 120-as sebességgel is kivitelezhető - nyilván a kettőt nem egyszerre. A brutálisan alacsony fogyasztás mellé hasonlóan kisautós - 90 g/km - szén-dioxid kibocsátás társul.

A menetmódváltó kapcsolónak három állása van a legfrissebb X5 eDrive- ban: az AUTO eDrive jelenti a balanszot a teljesítmény és a takarékosság között. MAX eDrive állásban amíg csak lehet, elektromosan megy az autó, míg a SAVE mód nem használja az akkumulátort, a töltést az utunk későbbi részére spórolja meg. Ezek a városi ingázáshoz jelenthetnek logikus segítséget. Hogy mikor lesz kész a végleges verzió, és az mikorra kerül a szalonokba, még nem közölték, de a bemutató a közeli jövőben várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?